Pečené kura s plnkou

Pečené kura s plnkou

Kurča s plnkou patrí k veľmi obľúbeným pokrmom. A prečo kura nadívať?

Keď sa pečie mäso v celku, býva niekedy suchšie. Plnka vnútri dutiny zaisťuje, že mäso počas pečenia nevysychá a je možné ho piecť potrebnú dlhšiu dobu. Šťava z mäsa nasiakne do plnky a korenie z nej zase trochu dodá chuť mäsu.

Ingrediencie

  • 1 ks celé kura
  • 6 ks starších rožkov
  • 2 ks vajec
  • 200 ml mlieka
  • 100 g masla
  • soľ a korenie
  • štipka strúhaného muškátového orieška
  • 2 – 3 lyžice čerstvej sekanej petržlenovej vňate

Postup

  1. Kurča umyjeme, osolíme a pripravíme do pekáča alebo misky na pečenie.
  2. Rožky nakrájame na kocky a necháme máčať v mlieku.
  3. Medzitým vymiešame maslo s trochou soli, korením a žĺtkom.
  4. Z bielkov urobíme hustý sneh.
  5. Do rozotreného masla vmiešame vylisované rožky (nie úplne suché) a sneh z bielkov.
  6. Plnkou naplníme kura vo vnútri.
  7. Pokiaľ nám plnka zostane, vložíme ju do pekačku vedľa kurčaťa a pečieme spoločne.
  8. Na koži kurčaťa položíme malé kúsky masla.
  9. Podlejeme trochou vody.
  10. Priklopíme vekom a necháme piecť na 180 ° C asi 1,5 – 2 hodiny.
  11. Ku koncu pečenia odklopíme a necháme prepiecť kôrku do chrumkava.
Veľkonočné kura s plnkou
Zdroj: www.whatsfordinner.com

Ak máte ako my radi Veľkú noc, tak si prečítajte tento článok s 5 skvelými receptami na plnku . Toto sviatočné jedlo stojí za to 🙂

Napíšte komentár

E-mailová adresa nebude zverejnená a nebude uložená v žiadnej marketingovej databáze. Povinné polia sú označené *.