Pečené kura s plnkou zo šalvie a vlašských orechov

Pečené kura s plnkou zo šalvie a vlašských orechov

Pozvite svojich priateľov či širšiu rodinu na luxusnú hostinu s týmto pečeným plnené kuraťom v hlavnej úlohe. Plnka zo šalvie a vlašských orechov vás nadchne!

Čo budete potrebovať

  • 1 celé kura
  • extra panenský avokádový olej
  • soľ a korenie
  • zelený šalát na podávanie

Na plnku:

  • 20 g masla
  • 1 malá cibuľa nakrájaná na kocky
  • ½ šálky nasekaných vlašských orechov
  • 10 čerstvých listov šalvie, nasekaných
  • ¾ šálky strúhanky
  • 1 vajce, rozšľahané

Na zemiaky:

  • 700 g baby zemiakov
  • 1 lyžica extra panenského avokádového oleja
  • 1 lyžica masla nakrájaného na kocky
  • 5 strúčikov cesnaku, olúpaných
  • hrsť šalvie čerstvé šalvie
  • soľ

Postup

  • Rúru predhrejte na 190°C.
  • V malej panvici na strednom plameni rozpustite maslo.
  • Pridajte cibuľu a šalviu a opekajte 5 minút za častého miešania, kým cibuľa nezmäkne.
  • Pridajte vlašské orechy a premiešajte.
  • Orechovú zmes pridajte do misy so zvyšnými prísadami na plnku.
  • Dobre premiešajte a dajte bokom.
  • Kuraciu dutinu naplňte plnkou, stehná potom zviažte povrázkom.
  • Kurča dajte do veľkého pekáča, osoľte, okoreňte a pokvapkajte olejom.
  • Pečte v rúre 40 minút.
  • Pomocou chňapiek pekáč vyberte a pridajte doň maslo a lístky šalvie.
  • Okolo rozhádžte zemiaky a strúčiky cesnaku.
  • Bohato osoľte.
  • Vráťte kura so zemiakmi do rúry na ďalších 50 minút, alebo kým nebude kura prepečené a zemiaky mäkké a zlaté.
  • Pred podávaním nechajte kura 10 minút odpočívať a servírujte so zeleným šalátom (voliteľne).
Plnené kura zmesou šalvie a orechov na panvici so zemiakmi.
www.fresh.co.nz

Napíšte komentár

E-mailová adresa nebude zverejnená a nebude uložená v žiadnej marketingovej databáze. Povinné polia sú označené *.