Pečené kura v rúre so zemiakmi a brokolicou

Pečené kura v rúre so zemiakmi a brokolicou

Zapečené zemiaky s kuracím mäsom a brokolicou sa stane jasnou voľbou pre týždennú večeru, keď jednoducho nestíhate. Alebo ju dajte priestor v týchto jednoduchých šalátoch z brokolice , sú zdravé a výživné.

Čo budeme potrebovať

  • 1 kg kuracích stehien vykostených s kožou
  • 500 g baby zemiakov
  • 1 lyžica olivového oleja,
  • 1/2 lyžičky papriky (sladké, pálivé alebo údené)
  • 1 lyžička cesnakového prášku
  • 1 lyžička cibuľového prášku
  • 3/4 lyžičky soli
  • 1/4 lyžičky korenia
  • Štipka kajenského korenia
  • 750 g brokolice (nakrájané na malé ružičky)
  • kôra z 1 citróna
  • mletá pažítka
  • plátky citróna

Postup

  • Vložte plech na pečenie do rúry a predhrejte na 220 ° C, po dobu aspoň 15 minút
  • Zmiešajte kura a zemiaky v miske.
  • Pridajte 1/2 lyžice oleja, papriku, cesnak, cibuľu, 1/2 lyžičky soli, korenia a kajenského korenia.
  • Rukami premiešajte kura a zemiaky a miešajte, kým nie je všetko rovnomerne obalené.
  • Vytiahnite plech z rúry a položte naň kura kožou dole.
  • Rozmiestnite zemiaky okolo kurčaťa.
  • Vložte plech s kuracím mäsom a zemiakmi do rúry a okamžite znížte teplotu na 200 °C.
  • Pečte 15 minút.
  • Vložte brokolicu do čistej misy so zostávajúcou 1/2 lyžice olivového oleja a posypte zvyšné 1/4 lyžičky soli.
  • Vyberte plech z rúry. Pomocou klieští otočte kura a zemiaky. Na plech okolo kurčaťa rozložte brokolicu.
  • Pečte ďalších 15 až 20 minút, kým sa kura neprepečie. Zemiaky a brokolica by tiež mala byť mäkká.
  • Pred podávaním nechajte kuracie stehná 5 minút odpočívať. Kurča, brokolicu a zemiaky posypte citrónovou kôrou a pažítkou a potom podávajte s mesiačikmi citróna.
Plech naplnený výbornou kombináciou brokolice, zemiakov, syra a kurčaťa.
Zdroj: alliecarte.com

Napíšte komentár

E-mailová adresa nebude zverejnená a nebude uložená v žiadnej marketingovej databáze. Povinné polia sú označené *.