Zapečené zemiaky s kuracím mäsom a brokolicou sa stane jasnou voľbou pre týždennú večeru, keď jednoducho nestíhate. Alebo ju dajte priestor v týchto jednoduchých šalátoch z brokolice , sú zdravé a výživné.
Čo budeme potrebovať
- 1 kg kuracích stehien vykostených s kožou
- 500 g baby zemiakov
- 1 lyžica olivového oleja,
- 1/2 lyžičky papriky (sladké, pálivé alebo údené)
- 1 lyžička cesnakového prášku
- 1 lyžička cibuľového prášku
- 3/4 lyžičky soli
- 1/4 lyžičky korenia
- Štipka kajenského korenia
- 750 g brokolice (nakrájané na malé ružičky)
- kôra z 1 citróna
- mletá pažítka
- plátky citróna
Postup
- Vložte plech na pečenie do rúry a predhrejte na 220 ° C, po dobu aspoň 15 minút
- Zmiešajte kura a zemiaky v miske.
- Pridajte 1/2 lyžice oleja, papriku, cesnak, cibuľu, 1/2 lyžičky soli, korenia a kajenského korenia.
- Rukami premiešajte kura a zemiaky a miešajte, kým nie je všetko rovnomerne obalené.
- Vytiahnite plech z rúry a položte naň kura kožou dole.
- Rozmiestnite zemiaky okolo kurčaťa.
- Vložte plech s kuracím mäsom a zemiakmi do rúry a okamžite znížte teplotu na 200 °C.
- Pečte 15 minút.
- Vložte brokolicu do čistej misy so zostávajúcou 1/2 lyžice olivového oleja a posypte zvyšné 1/4 lyžičky soli.
- Vyberte plech z rúry. Pomocou klieští otočte kura a zemiaky. Na plech okolo kurčaťa rozložte brokolicu.
- Pečte ďalších 15 až 20 minút, kým sa kura neprepečie. Zemiaky a brokolica by tiež mala byť mäkká.
- Pred podávaním nechajte kuracie stehná 5 minút odpočívať. Kurča, brokolicu a zemiaky posypte citrónovou kôrou a pažítkou a potom podávajte s mesiačikmi citróna.