Skvelý obed či večera pre celú rodinu! Navyše všetko zvládnete pripraviť v jednej panvici. Kombinácia kuracieho mäsa, zemiakov, šampiňónov a baby karotky nikdy nesklame.
Čo budete potrebovať
Na kuracie mäso:
- 700 – 1000 g naporciovaného kurčaťa
- 1/2 lyžičky rímskej rasce
- 1/2 lyžičky kajunského korenia
- 1/2 lyžičky soli
- 2 nastrúhané strúčiky cesnaku
- 2 lyžice olivového oleja + navyše na opekanie kurčaťa
Na zeleninu:
- 700 g baby zemiakov
- 250 g baby karotky
- 230 g šampiňónov
- 1/2 strednej cibule
- 1/4 lyžičky rímskej rasce
- 1/2 lyžičky kajunského korenia
- 1 lyžička soli
- 1 nastrúhaný strúčik cesnaku
- 4 lyžice olivového oleja
Postup
- V miske zmiešajte naporciované kura, rímsku rascu, kajunské korenie, soľ, 2 prelisované strúčiky cesnaku a olivový olej.
- Dajte liatinovú panvicu na stredne vysoký plameň a pridajte štedrú kvapku olivového oleja (dostatok na pokrytie dna panvy).
- Potom opečte obe strany každého kúska kurčaťa.
- Opečené mäso vyberte.
- Medzitým prekrájajte zemiaky na polovice.
- Potom nakrájajte šampiňóny a cibuľu na mesiačiky.
- V samostatnej miske zmiešajte zemiaky, baby karotku, šampiňóny, cibuľu, rímsku rascu, kajunské korenie, soľ, 1 prelisovaný strúčik cesnaku a olivový olej.
- Do liatinovej panvice vložte ochutenú zeleninu a navrch pridajte opečené kura.
- Zakryte alobalom a pečte pri 200 stupňoch Celzia 1 hodinu.
- V posledných 15 minútach varenia odstráňte alobal.
- Dobrú chuť!
Nezabudnite sa pozrieť aj na naše recenzie liatinových panvíc . Okrem iného sa dozviete k čomu všetkému sa dá použiť, ako rozpoznať kvalitné prevedenie a aké panvice je možné zohnať na slovenskom trhu.