Vynikajúci a jednoduchý recept, ktorý vám počas náročného pracovného týždňa príde vhod. Pečené šampiňóny, slaninka, biela fazuľa a kuracie mäso s čerstvými bylinkami prevonia vašu kuchyňu a celá rodina sa bude olizovať!
INGREDIENCIA
- 125 g prerastené slaniny, nakrájané
- 6 šalotiek, rozpolených
- 3 rozdrvené strúčiky cesnaku
- ¾ lyžice lístkov čerstvého tymiánu
- 3 vetvičky čerstvého rozmarínu
- ¾ lyžice olivového oleja
- soľ a korenie podľa chuti
- 200 ml bieleho vína
- 300 g nakrájaných šampiňónov
- 1 konzerva bielych fazule
- 4 kuracie prsia bez kože a kostí, každý prsník nakrájajte na dve časti
POSTUP
- Predhrejte rúru na 200 stupňov Celzia.
- Do zapekacej misy dajte nakrájanú slaninu, rozpolenú šalotku, prelisovaný cesnak, tymian a rozmarín.
- Pokvapkajte olivovým olejom a dochuťte soľou a korením.
- Vložte do rúry na 20 minút (v polovici premiešajte).
- Vyberte z rúry a premiešajte.
- V tomto okamihu mala byť slanina trochu chrumkavá a šalotka začne mäknúť.
- Pridajte nakrájané šampiňóny, bielu fazuľu a víno, premiešajte a vráťte na 10 minút do rúry.
- Vyberte z rúry, pridajte kuracie prsia a premiešajte.
- Vložte späť do rúry a pečte 20 – 30 minút, kým nie je kura prepečené, v polovici premiešajte.
- Užite si to!
Možno sa vám budú hodiť aj naše recenzie vstavaných rúr . Kto vyhral v našom porovnaní?