Pečené kuracie prsia s bielymi fazuľami a šampiňónmi

Pečené kuracie prsia s bielymi fazuľami a šampiňónmi

Vynikajúci a jednoduchý recept, ktorý vám počas náročného pracovného týždňa príde vhod. Pečené šampiňóny, slaninka, biela fazuľa a kuracie mäso s čerstvými bylinkami prevonia vašu kuchyňu a celá rodina sa bude olizovať!

INGREDIENCIA

  • 125 g prerastené slaniny, nakrájané
  • 6 šalotiek, rozpolených
  • 3 rozdrvené strúčiky cesnaku
  • ¾ lyžice lístkov čerstvého tymiánu
  • 3 vetvičky čerstvého rozmarínu
  • ¾ lyžice olivového oleja
  • soľ a korenie podľa chuti
  • 200 ml bieleho vína
  • 300 g nakrájaných šampiňónov
  • 1 konzerva bielych fazule
  • 4 kuracie prsia bez kože a kostí, každý prsník nakrájajte na dve časti

POSTUP

  • Predhrejte rúru na 200 stupňov Celzia.
  • Do zapekacej misy dajte nakrájanú slaninu, rozpolenú šalotku, prelisovaný cesnak, tymian a rozmarín.
  • Pokvapkajte olivovým olejom a dochuťte soľou a korením.
  • Vložte do rúry na 20 minút (v polovici premiešajte).
  • Vyberte z rúry a premiešajte.
  • V tomto okamihu mala byť slanina trochu chrumkavá a šalotka začne mäknúť.
  • Pridajte nakrájané šampiňóny, bielu fazuľu a víno, premiešajte a vráťte na 10 minút do rúry.
  • Vyberte z rúry, pridajte kuracie prsia a premiešajte.
  • Vložte späť do rúry a pečte 20 – 30 minút, kým nie je kura prepečené, v polovici premiešajte.
  • Užite si to!
Pečené šampiňóny, slaninka, biela fazuľa a kuracie mäso s čerstvými bylinkami v zapekacej mise.
www.pointedkitchen.com

Možno sa vám budú hodiť aj naše recenzie vstavaných rúr . Kto vyhral v našom porovnaní?

Napíšte komentár

E-mailová adresa nebude zverejnená a nebude uložená v žiadnej marketingovej databáze. Povinné polia sú označené *.