Pečené kuracie stehná

Pečené kuracie stehná

Tento recept na kuracie stehná pečené v rúre je sila. Jednoduché a lahodne upečené kura s horčicou a medovou polevou, ktoré sa bude skvele vynímať pri rodinných obedoch.

Ingrediencie

  • 1 kg kuracích stehien
  • korenie, soľ
  • 2 lyžice olivového oleja
  • 1 polievková lyžica dijonskej horčice
  • 1 polievková lyžica hrubozrnnej dijonskej horčice
  • 2 lyžice medu
  • 6 strúčikov cesnaku, prelisované
  • 1/4 lyžičky vločiek červenej čili papriky

Postup

  • Vložte kuracie stehná do misky, osoľte a okoreňte podľa vašej chuti.
  • V ďalšej miske zmiešajte olej, horčica, med, cesnak a vločky chilli a všetko poriadne premiešajte.
  • Omáčku nalejte na stehná a dobre rozotrite.
  • Nechajte odpočinúť v chladničke aspoň 15 minút.
  • Predhrejte rúru na 200°C.
  • Stehná preložte do pekáča vrátane zvyšnej omáčky. Nádobu nie je potrebné vymazávať.
  • Pekáč vložte do rúry a pečte asi 45 minút, alebo pokiaľ nebudú kuracie stehná upečené a koža nebude chrumkavá. Pri nižšej teplote rúry pečte kuracie stehná dlhšie.
  • Keď sú kuracie kúsky hotové, vyberte z rúry a pred podávaním nechajte aspoň 10 minút odpočívať.
Kuracie pečené stehienka s dijonskou horčicou.
zdroj: jocooks.com

Napíšte komentár

E-mailová adresa nebude zverejnená a nebude uložená v žiadnej marketingovej databáze. Povinné polia sú označené *.