Tento recept na kuracie stehná pečené v rúre je sila. Jednoduché a lahodne upečené kura s horčicou a medovou polevou, ktoré sa bude skvele vynímať pri rodinných obedoch.
Ingrediencie
- 1 kg kuracích stehien
- korenie, soľ
- 2 lyžice olivového oleja
- 1 polievková lyžica dijonskej horčice
- 1 polievková lyžica hrubozrnnej dijonskej horčice
- 2 lyžice medu
- 6 strúčikov cesnaku, prelisované
- 1/4 lyžičky vločiek červenej čili papriky
Postup
- Vložte kuracie stehná do misky, osoľte a okoreňte podľa vašej chuti.
- V ďalšej miske zmiešajte olej, horčica, med, cesnak a vločky chilli a všetko poriadne premiešajte.
- Omáčku nalejte na stehná a dobre rozotrite.
- Nechajte odpočinúť v chladničke aspoň 15 minút.
- Predhrejte rúru na 200°C.
- Stehná preložte do pekáča vrátane zvyšnej omáčky. Nádobu nie je potrebné vymazávať.
- Pekáč vložte do rúry a pečte asi 45 minút, alebo pokiaľ nebudú kuracie stehná upečené a koža nebude chrumkavá. Pri nižšej teplote rúry pečte kuracie stehná dlhšie.
- Keď sú kuracie kúsky hotové, vyberte z rúry a pred podávaním nechajte aspoň 10 minút odpočívať.