Pečené kuracie stehná s omáčkou

Pečené kuracie stehná s omáčkou

Šťavnaté kuracie mäso s chrumkavou kožou varená v lahodnej krémovej cesnakovej omáčke parmezánovej omáčke. Perfektne chutí so zeleninou alebo ryžou.

Ingrediencie

  • 6 kuracích stehien, s kožou
  • soľ, korenie
  • 1 polievková lyžica masla
  • 4 strúčiky cesnaku, lisované
  • 1 lyžička tymiánu
  • 1 šálka bieleho vína, popr. kuracieho vývaru
  • 1 šálka smotany na šľahanie
  • 1-2 čajové lyžičky čerstvej citrónovej šťavy
  • 1/2 šálky jemne nastrúhaného parmezánu
  • hrsť nasekanej petržlenu, najemno

Postup

  • Kuracie stehná zo všetkých strán dochuťte soľou a korením.
  • V panvici na vysokom ohni rozpáľte lyžicu oleja.
  • Kuracie stehná vložte do panvice a opekajte zo všetkých strán, kým nie sú poriadne prepečené, dozlatista.
  • Potom hotové kuracie stehná vyberte z panvice a odložte bokom.
  • Do panvice pridajte maslo, prelisovaný cesnak a tymian a varte 30 sekúnd.
  • Potom prilejte víno či kurací vývar a poriadne premiešajte.
  • Pridajte smotanu a citrónovú šťavu, opäť zamiešajte.
  • Omáčku nechajte povariť aspoň 5 až 10 minút, nechajte jej obsah trochu zredukovať.
  • Pridajte parmezán a zamiešajte.
  • Hneď pridajte kuracie stehná a nechajte variť ďalšie 5 až 10 minút. Omáčka by mala zhustnúť.
  • Nakoniec posypete petržlenovou vňaťou a podávate.
Stehná z kuracieho mäsa so syrovou omáčkou a petržlenom.
zdroj: simply-delicious-food.com

Napíšte komentár

E-mailová adresa nebude zverejnená a nebude uložená v žiadnej marketingovej databáze. Povinné polia sú označené *.