Šťavnaté kuracie mäso s chrumkavou kožou varená v lahodnej krémovej cesnakovej omáčke parmezánovej omáčke. Perfektne chutí so zeleninou alebo ryžou.
Ingrediencie
- 6 kuracích stehien, s kožou
- soľ, korenie
- 1 polievková lyžica masla
- 4 strúčiky cesnaku, lisované
- 1 lyžička tymiánu
- 1 šálka bieleho vína, popr. kuracieho vývaru
- 1 šálka smotany na šľahanie
- 1-2 čajové lyžičky čerstvej citrónovej šťavy
- 1/2 šálky jemne nastrúhaného parmezánu
- hrsť nasekanej petržlenu, najemno
Postup
- Kuracie stehná zo všetkých strán dochuťte soľou a korením.
- V panvici na vysokom ohni rozpáľte lyžicu oleja.
- Kuracie stehná vložte do panvice a opekajte zo všetkých strán, kým nie sú poriadne prepečené, dozlatista.
- Potom hotové kuracie stehná vyberte z panvice a odložte bokom.
- Do panvice pridajte maslo, prelisovaný cesnak a tymian a varte 30 sekúnd.
- Potom prilejte víno či kurací vývar a poriadne premiešajte.
- Pridajte smotanu a citrónovú šťavu, opäť zamiešajte.
- Omáčku nechajte povariť aspoň 5 až 10 minút, nechajte jej obsah trochu zredukovať.
- Pridajte parmezán a zamiešajte.
- Hneď pridajte kuracie stehná a nechajte variť ďalšie 5 až 10 minút. Omáčka by mala zhustnúť.
- Nakoniec posypete petržlenovou vňaťou a podávate.