Kuracie stehná s kúskami pečenej zeleniny ako perfektná večera alebo obed pre všetky príležitosti. Vyskúšajte!
Ingrediencie
- 4 kusy kuracích stehien s kožou
- 1 batáta, olúpaná a nakrájaná na kocky
- 1 šálka kukurice
- 2 väčšie mrkvy, olúpané a nakrájané na kocky
- 1 stredne veľká cibuľa, nakrájaná na mesiačiky
- 1 polievková lyžica masla
- 1 polievková lyžica olivového oleja
- 1/4 šálky bieleho vína
- soľ, korenie
- sušený tymián
- hrsť nasekanej petržlenu
Postup
- Predhrejte rúru na 180 ° C a zapekaciu misku či pekáč si vymažte oleje.
- Kuracie stehná z oboch strán dochuťte soľou, čiernym korením a sušeným tymiánom.
- V stredne veľkej panvici rozohrejte olivový olej a rozpustite maslo.
- Kuracie stehná vložte na panvicu a opečte zo všetkých strán, kým nebudú zlaté a trochu prepečené. O zvyšok dopečenia sa postará rúra.
- Potom kuracie kúsky vyberte z panvice a odložte bokom.
- Do panvice pridajte cibuľu a nechajte zosklovatieť.
- Potom pridajte sladké zemiaky a nechajte niekoľko minút povariť, kým trochu nezhnednú.
- Následne pridajte kukuricu a opekajte ďalšie 3 minúty.
- Pridajte hŕstku nasekaného petržlenu a všetko poriadne premiešajte. Varte ďalšiu minútu.
- Prilejte víno a dochuťte štipkou soli a korenia. Opäť premiešajte a nechajte variť ďalšie 3 minúty.
- Potom zeleninu so všetkým obsahom preložte do pripraveného pekáča, na zeleninu vyskladajte kuracie stehná.
- Pekáč zaklopte a vložte do rúry. Pečte približne 30 minút, alebo kým sa kura poriadne neupečie. Zemiaky by mali byť mäkké na prepichnutie vidličkou.
- Po upečení vyberte z rúry a pred podávaním nechajte 10 minút odpočívať.