Pečené kuracie štvrťky

Pečené kuracie štvrťky

Jednoduchý recept, ktorý zvládne aj úplný kuchynský začiatočník. Výsledný pokrm vás ochromí svojou šťavnatosťou a krehkosťou.

Ingrediencie:

  • 4 kuracie štvrtky
  • 1 PL talianskeho korenia
  • 2 PL olivového oleja
  • 1 čajová lyžička sladkej papriky
  • 1 čajová lyžička sušeného mletého cesnaku
  • 1/2 čajovej lyžičky čierneho korenia
  • 1/2 čajovej lyžičky chilli
  • 1 čajová lyžička soli

Postup:

  1. Kuracie štvrťky umyte a osušte.
  2. V miske zmiešajte jednotlivé druhy korenia s olivovým olejom.
  3. Následne zmes do mäsa dôkladne zo všetkých strán zapracujte pomocou štetca či lyžice a rúk.
  4. Vložte kuracie štvrťky aspoň na hodinu do chladničky.
  5. Necháme aspoň 1 hodinu v chladničke odležať.
  6. Potom vložte mäso na plech vystlaný papierom na pečenie a pečte v rúre predhriatia na 200°C domäkka a dozlatista, približne 45 minút.

Tento pokrm chutí znamenite napríklad s americkými zemiakmi či zeleninovým šalátom.

Pečené stehná z kurčaťa servírované s pomarančmi
zdroj: cookingfrog.com

Z kuracieho mäsa možno pripraviť aj chutné šťavnaté rezne v cestíčku alebo kuracie rarášky . Vyskúšajte ich, uvidíte, že vám hneď zachutia!

Napíšte komentár

E-mailová adresa nebude zverejnená a nebude uložená v žiadnej marketingovej databáze. Povinné polia sú označené *.