Jednoduchý recept, ktorý zvládne aj úplný kuchynský začiatočník. Výsledný pokrm vás ochromí svojou šťavnatosťou a krehkosťou.
Ingrediencie:
- 4 kuracie štvrtky
- 1 PL talianskeho korenia
- 2 PL olivového oleja
- 1 čajová lyžička sladkej papriky
- 1 čajová lyžička sušeného mletého cesnaku
- 1/2 čajovej lyžičky čierneho korenia
- 1/2 čajovej lyžičky chilli
- 1 čajová lyžička soli
Postup:
- Kuracie štvrťky umyte a osušte.
- V miske zmiešajte jednotlivé druhy korenia s olivovým olejom.
- Následne zmes do mäsa dôkladne zo všetkých strán zapracujte pomocou štetca či lyžice a rúk.
- Vložte kuracie štvrťky aspoň na hodinu do chladničky.
- Necháme aspoň 1 hodinu v chladničke odležať.
- Potom vložte mäso na plech vystlaný papierom na pečenie a pečte v rúre predhriatia na 200°C domäkka a dozlatista, približne 45 minút.
Tento pokrm chutí znamenite napríklad s americkými zemiakmi či zeleninovým šalátom.
Z kuracieho mäsa možno pripraviť aj chutné šťavnaté rezne v cestíčku alebo kuracie rarášky . Vyskúšajte ich, uvidíte, že vám hneď zachutia!