Milujete jemné a krehké mäso z rúry, takže hľadáte vhodné recepty na pečené kura?
Tento druh mäsa sa dá použiť v podstate na čokoľvek a je to aj skvelá súčasť šalátov.
Inšpirujte sa v našom článku a pripravte si ho klasicky alebo napríklad s medom či ovocím.
Naše recepty
V kuracom mäse sú obsiahnuté bielkoviny s esenciálnymi aminokyselinami. Tie sú nevyhnutné pre nárast svalovej hmoty, jej udržanie aj pre celkovú obnovu tkanív. Nechýbajú ani dôležité vitamíny, najmä skupiny B, ale aj minerály. Z nich je dobré vymenovať fosfor, horčík, železo, draslík, vápnik a selén.
Mäso je veľmi ľahké, diétne a obsahuje len minimálne množstvo tuku, ktorý je z najväčšej časti obsiahnutý pod kožou. Keď sa koža pred prípravou zbavíme, bude mäso ešte zdravšie. Pokiaľ ide o úpravu mäsa, potom najlepšou a najdiétnejšou formou je varenie či dusenie, prípadne varenie v pare.