Okrem kuracieho prsia je možné na naplnenie ľudí používať aj mleté mäso. Špecifickú chuť tomuto variantu dodá salsová omáčka, ktorá sa v juhoamerickej kuchyni používa veľmi často.
Ingrediencie:
- 6 kusov ačokči
- 6 plátkov slaniny
- 1 kuracie prsník
- 2/3 šálky salsy
- 1/4 šálky čerstvého koriandra, nasekaného
- 1 šálka mozzarelly
- 1/2 šálky varené bielej alebo hnedej ryže
- 1/4 čajovej lyžičky korenia
- 1/2 čajovej lyžičky papriky
- soľ podľa chuti
Postup:
- Predhrejte rúru na 200°C.
- Ačokču umyte, rozrežte a vyberte z nej semienka.
- Následne ačokču vložte do vriacej vody a varte 5 minút, kým nezmäkne.
- Medzitým na panvici orestujte slaninu.
- Vyberte ju na tanier, slaninový tuk na panvici ponechajte.
- Kuracie prsia rozrežte napoly a vložte ich na panvicu.
- Posypte hornú časť pŕs polovicou korenia a polovicou papriky.
- Priklopte pokrievkou a varte 5 minút.
- Prsia otočte a posypte ich zvyškom korenia.
- Varte ďalších 5 minút.
- Skontrolujte, či sú kuracie prsia hotové, ak nie, ešte ich chvíľu na panvici ponechajte.
- Nakrájajte slaninu a kura na malé kúsky.
- Zmiešajte kura, slaninu, salsu, koriander, syr a ryžu.
- Naplňte zmesou každú ačokču.
- Vložte do predhriatej rúry a pečte približne po dobu 15 minút.
Ačokča v podobe lodičiek skvele chutí nielen s ryžou, ale aj s opečenými zemiakmi či čerstvým pečivom.