Vyskúšajte tento recept s morčacím na mede, po ktorom sa vám budú stravníci olizovať až za ušami.
Ingrediencie
- 500g vykostených morčacích pŕs
- 1 vetvička rozmarínu
- 1/3 hrnčeka masla
- 1/3 hrnčeka medu
- 1/3 hrnčeka bieleho vína
- Korenie na kura
- Korenie
Postup
- V hrnci rozohrejte maslo, pridajte biele víno a priveďte k bodu varu.
- Potom okoreňte a vlejte med. Nezabúdajte neustále miešať, aby sa med nepripálil na dne hrnca.
- Pridajte vetvičku rozmarínu a varte 3-5 minút.
- Potom odstráňte rozmarín. Mäso zo všetkých strán jemne okoreňte korením na kura, vložte ho do pekáča a potom polejte hotovou medovou omáčkou.
- Ešte posypte čiernym korením, umiestnite rozmarín na hornú časť mäsa a vložte do predhriatej rúry. Pečte 45 minút, potom ho znovu polejte omáčkou.
- Pečte ďalšiu 1 hodinu a zakaždým po 30 minútach znovu polejte medovou omáčkou.
- Podávajte s kašou, s ryžou alebo napríklad zemiaky či hranolky.
TIP: Vyskúšajte aj tieto recepty na morčacie medailónky .