Pečené morčacie prsník na mede

Pečené morčacie prsník na mede

Vyskúšajte tento recept s morčacím na mede, po ktorom sa vám budú stravníci olizovať až za ušami.

Ingrediencie

  • 500g vykostených morčacích pŕs
  • 1 vetvička rozmarínu
  • 1/3 hrnčeka masla
  • 1/3 hrnčeka medu
  • 1/3 hrnčeka bieleho vína
  • Korenie na kura
  • Korenie

Postup

  • V hrnci rozohrejte maslo, pridajte biele víno a priveďte k bodu varu.
  • Potom okoreňte a vlejte med. Nezabúdajte neustále miešať, aby sa med nepripálil na dne hrnca.
  • Pridajte vetvičku rozmarínu a varte 3-5 minút.
  • Potom odstráňte rozmarín. Mäso zo všetkých strán jemne okoreňte korením na kura, vložte ho do pekáča a potom polejte hotovou medovou omáčkou.
  • Ešte posypte čiernym korením, umiestnite rozmarín na hornú časť mäsa a vložte do predhriatej rúry. Pečte 45 minút, potom ho znovu polejte omáčkou.
  • Pečte ďalšiu 1 hodinu a zakaždým po 30 minútach znovu polejte medovou omáčkou.
  • Podávajte s kašou, s ryžou alebo napríklad zemiaky či hranolky.
Nakrájané upečené krutie mäso na plátky.
Zdroj: thekittchen.com

TIP: Vyskúšajte aj tieto recepty na morčacie medailónky .

Napíšte komentár

E-mailová adresa nebude zverejnená a nebude uložená v žiadnej marketingovej databáze. Povinné polia sú označené *.