Pečené morčacie stehná

Pečené morčacie stehná

Milovníci tmavého mäsa budú nadšení týmto chutným a veľmi jednoduchým receptom na morčacie stehná. Je to ideálny spôsob, ako si pochutnať na morke bez toho, aby bolo nutné piecť celého vtáka. Môže to byť ľahký obed, malá večera, ale pokojne aj chuťovka pri posedení s priateľmi.

Kombináciou tých správnych ingrediencií zaistí vynikajúci pokrm. Ak vás baví pochúťky z hydiny, skúste aj iné mäso, než je morka. Trebárs skúste recepty na najlepší vývar z kuracieho mäsa .

Ingrediencie:

  • 3 vykostené morčacie stehná
  • 1/2 kocky zmäknutého masla
  • 1 lyžička soli
  • 1/4 lyžičky korenia
  • 3 strúčiky cesnaku
  • 1 lyžička sušeného tymiánu
  • 1 lyžička sušenej šalvie
  • 1 hrnček morčacieho vývaru (môže byť aj kuracie)

Postup:

  • Začneme tým, že morčacie stehná dôkladne osušíme papierovými kuchynskými utierkami.
  • Odložíme na tanier a pripravíme si „marinádu“.
  • Do misky dáme zmäknuté maslo, soľ, korenie, cesnak, šalvia aj tymián a všetko poriadne zamiešame.
  • Prstami zájdeme pod kožu všetkých troch stehien, aby sa utvorilo vrecko.
  • Zmes rozdelíme na dve polovice a tú jednu na tri rovnaké diely.
  • Každý diel rozotrieme pod kožu stehienka a tú potom priložíme späť.
  • Druhú polovicu si tiež rozdelíme na tri časti a natrieme na povrch všetkých stehienok.
  • Takto pripravené stehná umiestnime do menšieho pekáča a podlejeme morčacím vývarom.
  • Necháme piecť zhruba 70 – 90 minút.
  • Potom pekáč vyberieme, zakryjeme alobalom a necháme na doske odpočívať cca 10 – 15 minút.
  • Nakoniec už stačí iba naservírovať. Ako príloha sa hodí baby zemiaky.
Luxusné stehienka pečené na klasický spôsob.
Zdroj: https://www.thespruceeats.com/

Napíšte komentár

E-mailová adresa nebude zverejnená a nebude uložená v žiadnej marketingovej databáze. Povinné polia sú označené *.