Zelenina z rúry chutí vždy úplne dokonalé, čo platí aj pri tomto recepte. Výborná príloha alebo súčasť varených cestovín, skrátka si ich môžeme urobiť kedykoľvek na ne dostaneme chuť.
Ingrediencie:
- 1 a 1/2 kg paradajok
- 1 polievková lyžica olivového oleja
- 1/2 lyžice balzamikového octu
- 1 strúčik cesnaku
- 1 lyžica čerstvej bazalky (alebo 1/2 lyžice sušenej bazalky)
- 2 lyžice nastrúhaného parmezánu
- Soľ a mleté čierne korenie podľa chuti
Postup:
- Začneme tým, že si predhrejeme rúru na 230 stupňov.
- Paradajky dôkladne opláchneme a rozkrojíme na polovicu. Ak sú veľmi veľké, rozdelíme ich na štvrtiny.
- Dáme do misy, pridáme ostatné suroviny, premiešame a rozprestrieme do pekáča či zapekacej misky.
- Vložíme do predhriatej rúry a pečieme 10 až 20 minút.
- Ak chceme o niečo chrumkavejšie, necháme piecť pokojne 30 minút aj viac, len to musíme strážiť, aby sa paradajky nepripálili.