Pečené paradajky

Pečené paradajky

Zelenina z rúry chutí vždy úplne dokonalé, čo platí aj pri tomto recepte. Výborná príloha alebo súčasť varených cestovín, skrátka si ich môžeme urobiť kedykoľvek na ne dostaneme chuť.

Ingrediencie:

  • 1 a 1/2 kg paradajok
  • 1 polievková lyžica olivového oleja
  • 1/2 lyžice balzamikového octu
  • 1 strúčik cesnaku
  • 1 lyžica čerstvej bazalky (alebo 1/2 lyžice sušenej bazalky)
  • 2 lyžice nastrúhaného parmezánu
  • Soľ a mleté čierne korenie podľa chuti

Postup:

  • Začneme tým, že si predhrejeme rúru na 230 stupňov.
  • Paradajky dôkladne opláchneme a rozkrojíme na polovicu. Ak sú veľmi veľké, rozdelíme ich na štvrtiny.
  • Dáme do misy, pridáme ostatné suroviny, premiešame a rozprestrieme do pekáča či zapekacej misky.
  • Vložíme do predhriatej rúry a pečieme 10 až 20 minút.
  • Ak chceme o niečo chrumkavejšie, necháme piecť pokojne 30 minút aj viac, len to musíme strážiť, aby sa paradajky nepripálili.
Čerstvé paradajky zapečené s olivovým olejom, cesnakom a čerstvými bylinkami.
Zdroj: https://www.themediterraneandish.com

Napíšte komentár

E-mailová adresa nebude zverejnená a nebude uložená v žiadnej marketingovej databáze. Povinné polia sú označené *.