Pečené plátky hovädzieho mäsa s pivnou omáčkou

Pečené plátky hovädzieho mäsa s pivnou omáčkou

Výborná omáčka, pripravená nielen z piva, ale tiež vínneho octu, je v kombinácii s hovädzím mäsom skutočnou lahôdkou.

Ingrediencie:

  • 1000 g hovädzieho mäsa, napríklad sviečkové
  • 2 šálky piva
  • 3 cibuľa
  • 4 strúčiky cesnaku
  • 2 PL hladkej múky
  • 1 PL hnedého cukru
  • 1 PL červeného vínneho octu
  • 1 a 1/2 šálky hovädzieho vývaru
  • 2 PL masla
  • 1 PL olivového oleja
  • bobkový list
  • petržlenová vňať
  • tymian
  • soľ, korenie

Postup:

  1. Na panvici rozohrejte zmes masla a oleja a hovädzie mäso nakrájané na plátky na ňom z oboch strán zľahka orestujete.
  2. Následne plátky mäsa z panvice odstráňte a vložte do rovnakej panvice zosklovatieť nakrájanú cibuľu.
  3. Pridajte prelisovaný cesnak, premiešajte a následne ich zmes z panvice opäť odstráňte.
  4. Pridajte do panvice múku a cukor a za stáleho miešania z nich vytvorte zápražku.
  5. Postupne k zápražke pridávajte vývar a priveďte do varu.
  6. V medziobdobí si predhrejte rúru na 160 °C.
  7. Do panvice pridajte pivo a vínny ocot a za občasného miešania varte do zhustnutia, približne 10 minút.
  8. Do pekáča postupne vrstvite hovädzie plátky a zmes cibule a cesnaku, každú vrstvu tiež osoľte a okoreňte.
  9. Pridajte bobkový list, petržlenovú vňať a tymián.
  10. Všetko zalejte omáčkou z piva.
  11. Pekáč zakryte pokrievkou a pečte v predhriatej rúre približne 2 až 2 a 1/2 hodiny.

Takto pripravený pokrm chutí skvele predovšetkým s cestovinami či zemiakmi.

Kúsky hovädzieho v pivnej omáčke
zdroj:foodnetwork.ca

Napíšte komentár

E-mailová adresa nebude zverejnená a nebude uložená v žiadnej marketingovej databáze. Povinné polia sú označené *.