Užite si chuť Stredomoria s luxusnými plnenými portobello šampiňónmi! Dokonalá náplň z mletého hovädzieho mäsa, gréckeho korenia, špenátu, fety, paradajok a olív povýši šampiňóny na úplne novú úroveň. Presvedčte sa sami!
Čo budete potrebovať
- 500 g chudého mletého hovädzieho mäsa
- 4 veľké klobúky šampiňónov portobello (nožičky odstránené a nakrájané)
- 1/2 šálky nakrájanej cibule
- 2 lyžice gréckeho korenia
- 1 a 1/2 lyžičky lisovaného cesnaku
- 1/8 lyžičky korenia
- 280 g mrazeného nasekaného špenátu, rozmrazeného a vyžmýkaného do sucha
- 3/4 šálky rozdrobené fety
- 1 šálka nakrájaných paradajok
- 1/4 šálky najemno nakrájaných vykôstkovaných olív kalamata
Na topping:
- tzatziki omáčka, balzamiková glazúra, grécky šalátový dresing, hummus, pečená paprika nakrájaná na rezančeky, nakrájané uhorky…
Postup
- Predhrejte rúru na 175 °C.
- Nastriekajte každý klobúčik olejom v spreji a položte na pekáč vyložený alobalom.
- Pečte 15 až 17 minút, alebo kým huby nezmäknú.
- Medzitým zahrejte veľkú nepriľnavú panvicu na strednom ohni, kým nebude horúca.
- Pridajte mleté hovädzie mäso a restujte 5 až 7 minút, počas ktorých mäso nalámajte na cca centimetrové kúsočky a občas premiešajte.
- Pridajte nožičky zo šampiňónov, cibuľu, grécke korenie, cesnak a korenie a varte 3 až 5 minút alebo kým nie je hovädzie mäso dôkladne prepečené a cibuľa priesvitná.
- Vmiešajte špenát a 1/2 šálky fety.
- Udržujte v teple.
- Hovädziu zmes rovnomerne rozdeľte na klobúčiky húb (asi 1 šálka na každú), podľa potreby navŕšte.
- Navrch dajte paradajky, zostávajúce 1/4 šálky fety a olivy.
- Doplňte tzatziki, balzamikovou polevou, šalátovým dresingom, červenú papriku alebo uhorkami podľa chuti a chuti.
- Servírujte!
Máme pre vás aj ďalšie skvelé recepty na plnené šampiňóny . S mäsom, nivou či šunkou!