Pečené portobello na grécky spôsob

Pečené portobello na grécky spôsob

Užite si chuť Stredomoria s luxusnými plnenými portobello šampiňónmi! Dokonalá náplň z mletého hovädzieho mäsa, gréckeho korenia, špenátu, fety, paradajok a olív povýši šampiňóny na úplne novú úroveň. Presvedčte sa sami!

Čo budete potrebovať

  • 500 g chudého mletého hovädzieho mäsa
  • 4 veľké klobúky šampiňónov portobello (nožičky odstránené a nakrájané)
  • 1/2 šálky nakrájanej cibule
  • 2 lyžice gréckeho korenia
  • 1 a 1/2 lyžičky lisovaného cesnaku
  • 1/8 lyžičky korenia
  • 280 g mrazeného nasekaného špenátu, rozmrazeného a vyžmýkaného do sucha
  • 3/4 šálky rozdrobené fety
  • 1 šálka nakrájaných paradajok
  • 1/4 šálky najemno nakrájaných vykôstkovaných olív kalamata

Na topping:

  • tzatziki omáčka, balzamiková glazúra, grécky šalátový dresing, hummus, pečená paprika nakrájaná na rezančeky, nakrájané uhorky…

Postup

  • Predhrejte rúru na 175 °C.
  • Nastriekajte každý klobúčik olejom v spreji a položte na pekáč vyložený alobalom.
  • Pečte 15 až 17 minút, alebo kým huby nezmäknú.
  • Medzitým zahrejte veľkú nepriľnavú panvicu na strednom ohni, kým nebude horúca.
  • Pridajte mleté ​​hovädzie mäso a restujte 5 až 7 minút, počas ktorých mäso nalámajte na cca centimetrové kúsočky a občas premiešajte.
  • Pridajte nožičky zo šampiňónov, cibuľu, grécke korenie, cesnak a korenie a varte 3 až 5 minút alebo kým nie je hovädzie mäso dôkladne prepečené a cibuľa priesvitná.
  • Vmiešajte špenát a 1/2 šálky fety.
  • Udržujte v teple.
  • Hovädziu zmes rovnomerne rozdeľte na klobúčiky húb (asi 1 šálka na každú), podľa potreby navŕšte.
  • Navrch dajte paradajky, zostávajúce 1/4 šálky fety a olivy.
  • Doplňte tzatziki, balzamikovou polevou, šalátovým dresingom, červenú papriku alebo uhorkami podľa chuti a chuti.
  • Servírujte!
Portobello šampiňón plnený náplňou z mletého hovädzieho mäsa, gréckeho korenia, špenátu, fety, paradajok a olív na tanieriku.
www.beefitswhatsfordinner.com

Máme pre vás aj ďalšie skvelé recepty na plnené šampiňóny . S mäsom, nivou či šunkou!

Napíšte komentár

E-mailová adresa nebude zverejnená a nebude uložená v žiadnej marketingovej databáze. Povinné polia sú označené *.