Jednoduchý recept, ktorý zvládnete pripraviť za cca 30 minút! Skvele sa hodí ako predjedlo, ktoré uspokojí všetkých vašich hostí.
Čo budete potrebovať
- 1 lyžica extra panenského olivového oleja
- 2 šálky čerstvého špenátu
- 100 g syra feta
- 1 strúčik cesnaku
- 12 šampiňónov
Postup
- Predhrejte rúru na 200°C.
- Na panvici rozohrejte olej.
- Pridajte špenát a pred pridaním prelisovaného cesnaku asi minútu restujte.
- Za stáleho miešania restujte spolu s cesnakom ďalšiu minútu alebo kým špenát úplne nezvädne.
- Odoberte z platne.
- Šampiňóny buď očistite vlhkou handričkou alebo olúpte šupku.
- V malej miske zmiešajte restovaný špenát a rozdrobenú fetu.
- Každý šampiňón naplňte asi lyžičkou náplne.
- Umiestnite plnené šampiňóny na plech a pečte po dobu cca 20 minút.
- Podávajte teplé alebo studené.
Máme pre vás aj ďalšie skvelé recepty na plnené šampiňóny ! Chuťovka nielen na párty.