Pečené srnčie mäso s červenou repou, šalotkou a chrenom

Pečené srnčie mäso s červenou repou, šalotkou a chrenom

Srnčie stehno patrí a recepty na jej prípravu sa sa stávajú stále obľúbenejšími! A nie je divu. Je to naozaj delikatesa, ktorú by ste mali ochutnať aj vy! Tak ako by vám nemali uniknúť recepty na guláš z diviaka , to je tiež lahôdka.

Čo budeme potrebovať

  • 500 g červenej repy (nakrájané na klinky)
  • 4 bobkové listy
  • 6 vetvička tymiánu
  • 4 lyžice olivového oleja
  • 1,3 kg srnčie stehná
  • 4 bobule borievky
  • 12 šalotiek
  • 50 g masla
  • 250 ml portského vína

Na omáčku

  • 3 vetvičky tymiánu
  • 4 borievky borievky
  • 2 strúčiky cesnaku
  • 2 lyžice džemu z červených ríbezlí
  • 500 ml hovädzieho vývaru

Na chren

  • 6 lyžíc chrenovej omáčky
  • 150 g crème fraîche (čerstvý syr)

Postup

  • Rúru predhrejte na 200 °C.
  • Do zapekacej misy vložte červenú repu s 1 bobkovým listom a polovicou tymiánu.
  • Pokvapkajte polovicou olivového oleja, okoreňte a premiešajte.
  • Pevne zakryte alobalom a pečte v rúre 35 minút alebo do mäkka.
  • Rúru zapnite na 220 °C.
  • Srnčie bohato okoreňte a votrite mleté borievky borievky.
  • Do hrnca alebo pekáča pridajte mäso a šalotku a za častého obracania 5 minút opekajte, kým mäso zo všetkých strán nezhnedne.
  • Pridajte červenú repu a šťavu a na zeleninu dajte mäso.
  • Mäso potrite maslom a vrch potrite zvyškom bobkových listov a tymianom.
  • Prelejte vínom.
  • Dajte do rúry na 20 minút, potom podlievajte šťavou a stiahnite teplotu na 160 °C.
  • Pečte ďalších 8 – 10 minút.
  • Medzitým si pripravte chrenový krém. Zmiešajte chren a crème fraîche.
  • Mäso vyberte z plechu, prikryte alobalom a nechajte 20 minút odpočívať niekde v teple. Zeleninu vyberte, jej šťavu nechajte v plechu a udržujte v teple.
  • Na prípravu omáčky pridajte do formy tymian, borievka a cesnak, vmiešajte želé z červených ríbezlí, potom pridajte hovädzí vývar a varte 10–15 minút, aby vznikla chutná omáčka.
  • Zverinu nakrájajte a podávajte s červenou repou, šalotkou, omáčkou a chrenom, prípadne pridajte dusenú kapustu a kašu alebo opečené zemiaky.

Tento recept na skrči kytu je dokonalý aj v tom, že je možné všetky ingrediencie vhodiť do pomalého hrnca a uvariť do mäkka. Aký ale je tennajlepší elektrický hrniec ? To sa dozviete v našej recenzii.

Pekáč do rúry s červenou repou a šalotkou, okolo srnčieho mäsa.
Zdroj: sainsburysmagazine.co.uk

Napíšte komentár

E-mailová adresa nebude zverejnená a nebude uložená v žiadnej marketingovej databáze. Povinné polia sú označené *.