Pečené kura patrí k obľúbeným, chutným a jednoduchým jedlám, ktoré zvládne pripraviť aj začiatočník. Kurča v alobale zostane krásne šťavnaté a nevysušené. Užite si ho aj vy!
INGREDIENCIA
- 1 veľké kurča v celku
- 2 – 3 citróny
- 1 palička cesnaku
- 3 – 4 plátky slaniny
- 1 cibuľa
- čerstvé bylinky
- 2 lyžice masla
- soľ a korenie
POSTUP
- Kurča umyjeme, osolíme a mierne okoreníme.
- Pripravíme veľký kus alobalu.
- Naň kladieme slaninu a cibuľu na plátky.
- Dovnútra kurčaťa vložíme pokrájané citróny a bylinky.
- Kurča potrieme zvyškom byliniek a maslom.
- Zabalíme dobre do alobalu.
- Pečieme pri 180 ° C asi 2 hodiny.
- Potom odkryjeme alobal na 15 minút a dopečieme kôrku do chrumkava.