Pečené šťavnaté celé kura v alobale

Pečené šťavnaté celé kura v alobale

Pečené kura patrí k obľúbeným, chutným a jednoduchým jedlám, ktoré zvládne pripraviť aj začiatočník. Kurča v alobale zostane krásne šťavnaté a nevysušené. Užite si ho aj vy!

INGREDIENCIA

  • 1 veľké kurča v celku
  • 2 – 3 citróny
  • 1 palička cesnaku
  • 3 – 4 plátky slaniny
  • 1 cibuľa
  • čerstvé bylinky
  • 2 lyžice masla
  • soľ a korenie

POSTUP

  1. Kurča umyjeme, osolíme a mierne okoreníme.
  2. Pripravíme veľký kus alobalu.
  3. Naň kladieme slaninu a cibuľu na plátky.
  4. Dovnútra kurčaťa vložíme pokrájané citróny a bylinky.
  5. Kurča potrieme zvyškom byliniek a maslom.
  6. Zabalíme dobre do alobalu.
  7. Pečieme pri 180 ° C asi 2 hodiny.
  8. Potom odkryjeme alobal na 15 minút a dopečieme kôrku do chrumkava.
Kuracie mäso v alobale servírované v pekáči na doske s vedľa položeným citrónom a vetvičkou rozmarínu.
www.reynoldsbrands.com

Napíšte komentár

E-mailová adresa nebude zverejnená a nebude uložená v žiadnej marketingovej databáze. Povinné polia sú označené *.