Pečené stehno zo srny s rozmarínom a cesnakovými pečenými zemiakmi

Pečené stehno zo srny s rozmarínom a cesnakovými pečenými zemiakmi

Kľúčom k tomuto receptu na zverinový stehno je marináda, ktorá mäso nielen ochutí, ale udržuje ho pri varení vláčne a zaisťuje, že sa nevysuší. Mäso skutočne stačí nechať v rúre 25–30 minút, inak môžete riskovať vysušenie. A 20 minút odpočinku zaistí, že mäso zostane mäkké a jemné. Pre ďalšiu inšpiráciu sa pozrite na tieto recepty na srnčie mäso .

Čo budeme potrebovať

Na zemiaky

  • 1 kg zemiakov
  • 150 ml oleja
  • 4 vetvičky rozmarínu
  • 8 strúčikov cesnaku

Na marinádu

  • 1 červená cibuľa (nakrájaná na tenké plátky)
  • 4 lyžice šťavy z granátového jablka
  • 1 lyžica borievkových bobúľ
  • 1/2 lyžičky mletej škorice
  • tymian
  • 2 veľké vetvičky rozmarínu
  • 1/2 citróna (šťava)
  • 2 lyžice oleja

Na zverinu

  • 1,5 kg srnčie stehná
  • 1 lyžica oleja

Na omáčku

  • 150 ml červeného vína

Postup

  • Zemiaky nakrájame na 4 cm kúsky a uvarte vo vo vode.
  • Rúru rozohrejte na 200 °C.
  • Do plechu pridajte olej, zemiaky, rozmarín, cesnak a výdatne posypte soľou.
  • Pečte 25–30 minút, kým zemiaky nezezlátnu a nebudú chrumkavé.
  • Zmiešajte všetky ingrediencie na marinádu v miske dostatočne veľké, aby sa do nej mäso zmestilo, s 1 lyžičkou jemnej soli a 1/2 lyžičky mletého čierneho korenia.
  • Vložte mäso do misy, vmasírujte doň marinádu a nechajte chladiť aspoň 6 hodín alebo cez noc.
  • Mäso vyberte z chladničky aspoň 1 hodinu pred varením.
  • Rúru rozohrejte na 200 °C.
  • Vyberte mäso z misy a potrite dno pekáča marinádou.
  • Mäso ochutíme 1 lyžičkou soli.
  • Na panvici rozohrejte olej a mäso na ňom pár minút z oboch strán opečte, aby získalo farbu. Potom ho položte naplocho na plech na pečenie na marinádu.
  • Pečte 25-30 minút pre stupeň rare až medium rare.
  • Mäso vyberte na tanier a pred krájaním nechajte aspoň 20 minút na teplom mieste odpočívať.
  • Medzitým prilejte víno do marinády v pekáči.
  • Položte ho na platňu na vysokú teplotu.
  • Omáčku necháme mierne zredukovať a potom scedíme.
Do ružova upravené srnčie mäso obalené v bylinkách s karotkou.
Zdroj: angiesrecipes.blogspot.com

Napíšte komentár

E-mailová adresa nebude zverejnená a nebude uložená v žiadnej marketingovej databáze. Povinné polia sú označené *.