Dokonalé bezlepkové domáce halušky z tekvice, servírované spolu s bylinkovým maslom potešia všetky vaše chuťové bunky a na tie kupované si ani nespomeniete! Potešte svoju rodinu vynikajúcou večerou či obedom, po ktorom sa budú môcť utĺcť.
Čo budete potrebovať
- 1 šálka tekvicového pyré
- 1 vajce
- 1 hrnček blanšírovanej mandľovej múky
- 1 šálka tapiokovej múky
- 1 šálka strúhaného parmezánu + 1/4 šálky navyše
- 1 lyžička cesnakového prášku
- 1/2 lyžičky morskej soli
- 1/4 šálky slaného masla
- 3 strúčiky cesnaku, nasekané
- 1 lyžica šalvie, nasekané
Postup
- Predhrejte rúru na 175 stupňov Celzia.
- Zmiešajte tekvicové pyré a vajcia v miske.
- Vmiešajte mandľovú múku, tapiokovú múku, 1 šálku parmezánu, cesnakový prášok a morskú soľ.
- Potom zmes preložte do plastového vrecka.
- Odrežte jeden roh vrecka a zmes vytláčajte na plech vyložený papierom na pečenie.
- Chcete tvoriť asi 2,5 cm dlhé halušky, ktoré sú široké asi centimeter.
- Potom, čo naplníte celý plech halušky, použite zadnú časť vidličky na vytvorenie odrážky v hornej časti každého noku.
- Pečte 20 minút.
- Zatiaľ čo sa halušky pečú, na panvici na strednom plameni rozpustite maslo.
- Pridajte nasekaný cesnak a šalvia.
- Keď sú halušky upečené, preložte ich na panvicu s maslom a premiešajte.
- Naberte halušky do misky a prelejte ich bylinkovým maslom.
- Posypte ďalším parmezánom a užite si to!
Možno sa vám budú hodiť aj naša recenzia plynových sporákov . Kto vyhral v našom porovnaní?