Pečené tekvicové gnocchi bez lepku s bylinkovým maslom

Pečené tekvicové gnocchi bez lepku s bylinkovým maslom

Dokonalé bezlepkové domáce halušky z tekvice, servírované spolu s bylinkovým maslom potešia všetky vaše chuťové bunky a na tie kupované si ani nespomeniete! Potešte svoju rodinu vynikajúcou večerou či obedom, po ktorom sa budú môcť utĺcť.

Čo budete potrebovať

  • 1 šálka tekvicového pyré
  • 1 vajce
  • 1 hrnček blanšírovanej mandľovej múky
  • 1 šálka tapiokovej múky
  • 1 šálka strúhaného parmezánu + 1/4 šálky navyše
  • 1 lyžička cesnakového prášku
  • 1/2 lyžičky morskej soli
  • 1/4 šálky slaného masla
  • 3 strúčiky cesnaku, nasekané
  • 1 lyžica šalvie, nasekané

Postup

  • Predhrejte rúru na 175 stupňov Celzia.
  • Zmiešajte tekvicové pyré a vajcia v miske.
  • Vmiešajte mandľovú múku, tapiokovú múku, 1 šálku parmezánu, cesnakový prášok a morskú soľ.
  • Potom zmes preložte do plastového vrecka.
  • Odrežte jeden roh vrecka a zmes vytláčajte na plech vyložený papierom na pečenie.
  • Chcete tvoriť asi 2,5 cm dlhé halušky, ktoré sú široké asi centimeter.
  • Potom, čo naplníte celý plech halušky, použite zadnú časť vidličky na vytvorenie odrážky v hornej časti každého noku.
  • Pečte 20 minút.
  • Zatiaľ čo sa halušky pečú, na panvici na strednom plameni rozpustite maslo.
  • Pridajte nasekaný cesnak a šalvia.
  • Keď sú halušky upečené, preložte ich na panvicu s maslom a premiešajte.
  • Naberte halušky do misky a prelejte ich bylinkovým maslom.
  • Posypte ďalším parmezánom a užite si to!
Bezlepkové domáce halušky z tekvice, servírované spolu s bylinkovým maslom v miske s vidličkou.
www.thetoastedpinenut.com

Možno sa vám budú hodiť aj naša recenzia plynových sporákov . Kto vyhral v našom porovnaní?

Napíšte komentár

E-mailová adresa nebude zverejnená a nebude uložená v žiadnej marketingovej databáze. Povinné polia sú označené *.