Je skvelá voľba pre sviatočný obed. Naplnené jarnou plnkou, teda rožkovou plnkou ochutenou napríklad mladými lístkami žihľavy či špenátu s ďalšími bylinkami, to chutí dvojnásobne.
Ingrediencie
- 1 ks kura v celku
- soľ a korenie
- maslo
Ingrediencie na plnku
- 2 rožky
- 2 vajcia
- 1 cibuľa
- 100 ml mlieka
- 150 g slaniny
- hrsť sekanej petržlenu
- 1 hrsť sekanej mladej žihľavy alebo špenátu
- muškátový oriešok
- soľ a korenie
Postup
- Rožky nakrájame na kocky, vložíme do veľkej misy a zalejeme mliekom
- Cibuľu a slaninu nakrájame najemno a opražíme na masle. Keď je zmes opečená dozlatista, vložíme ju do misy k rožkom.
- Pridávame vajcia, najemno nasekané čerstvé bylinky a dochutíme muškátovým orieškom, soľou a čiernym korením.
- Kurča opláchneme a naplníme pripravenou plnkou.
- Z oboch strán okoreníme, dobre osolíme a dáme do pekáča, na mäso poukladáme kúsky masla, ktoré môžeme opatrne vložiť aj pod kožu, kura tak zostane šťavnaté.
- Pečieme v predhriatej rúre cca 1,5 až 2 hodiny na 180 °C.
- Môžeme podávať s varenými zemiakmi, zemiakovou kašou alebo s provensálskymi zemiakmi.