Pečené veľkonočné kura so slaninou

Pečené veľkonočné kura so slaninou

Je skvelá voľba pre sviatočný obed. Naplnené jarnou plnkou, teda rožkovou plnkou ochutenou napríklad mladými lístkami žihľavy či špenátu s ďalšími bylinkami, to chutí dvojnásobne.

Ingrediencie

  • 1 ks kura v celku
  • soľ a korenie
  • maslo

Ingrediencie na plnku

  • 2 rožky
  • 2 vajcia
  • 1 cibuľa
  • 100 ml mlieka
  • 150 g slaniny
  • hrsť sekanej petržlenu
  • 1 hrsť sekanej mladej žihľavy alebo špenátu
  • muškátový oriešok
  • soľ a korenie

Postup

  1. Rožky nakrájame na kocky, vložíme do veľkej misy a zalejeme mliekom
  2. Cibuľu a slaninu nakrájame najemno a opražíme na masle. Keď je zmes opečená dozlatista, vložíme ju do misy k rožkom.
  3. Pridávame vajcia, najemno nasekané čerstvé bylinky a dochutíme muškátovým orieškom, soľou a čiernym korením.
  4. Kurča opláchneme a naplníme pripravenou plnkou.
  5. Z oboch strán okoreníme, dobre osolíme a dáme do pekáča, na mäso poukladáme kúsky masla, ktoré môžeme opatrne vložiť aj pod kožu, kura tak zostane šťavnaté.
  6. Pečieme v predhriatej rúre cca 1,5 až 2 hodiny na 180 °C.
  7. Môžeme podávať s varenými zemiakmi, zemiakovou kašou alebo s provensálskymi zemiakmi.
Veľkonočné kura s jarnou plnkou
Zdroj: fresh.iprima.cz

Napíšte komentár

E-mailová adresa nebude zverejnená a nebude uložená v žiadnej marketingovej databáze. Povinné polia sú označené *.