Tieto jarné závitky v čínskom štýle sú plnené zeleninou a bravčovým mäsom zabalené v tenkom, chrumkavom cestíčku, ktoré sa pri uhryznutí roztriešti v ústach. Lahoda!
Ingrediencie
- 1 uvarená bravčová bábika (cca 500 g)
- olej v spreji
- 4 šálky šalátovej zmesi na coleslaw
- 2 jarné cibuľky nakrájané na tenké plátky
- 1/2 šálky čerstvého koriandra, nasekaného
- 3 lyžice hoisin omáčky
- 16 kusov kupovaného cesta na jarné závitky
Postup
- Predhrejte rúru na 220 stupňov C.
- Postriekajte veľký pekáč olejom.
- Dajte šalátovú zmes a jarnú cibuľku do nádoby vhodnej pre mikrovlnnú rúru.
- Zakryte voskovým papierom a 5 minút ohrievajte.
- Preložte na tanier a nechajte mierne vychladnúť.
- Jemne nakrájajte bábiku.
- Zmiešajte vo veľkej mise bábiku, zmes kapustového šalátu, koriander a hoisin omáčku.
- Položte cesto na pracovnú plochu tak, aby jeden roh smeroval k vám.
- Okraj potrite vodou.
- Dajte lyžicou asi 1/4 šálky zmesi z bravčovej bábiky do stredu cesta.
- Preložte spodný roh cesta cez náplň.
- Preložte po stranách a zrolujte.
- Položte rolky švom dole na tanier a zakryte vlhkými papierovými uterákmi, aby nedošlo k vysušeniu.
- Opakujte postup so zvyšnými rolkami.
- Usporiadajte závitky v jednej vrstve švy dole do pripraveného pekáča.
- Jemne nastriekajte rolky olejom v spreji.
- Pečte, kým spodok závitkov nebude ľahko hnedý, asi 8 minút.
- Otočte závitky a pečte ďalšie cca 3 minúty, kým nebudú ľahko opečené aj zhora.
- Podávajte teplé.