Pečené závitky s bravčovým mäsom a zeleninou

Pečené závitky s bravčovým mäsom a zeleninou

Tieto jarné závitky v čínskom štýle sú plnené zeleninou a bravčovým mäsom zabalené v tenkom, chrumkavom cestíčku, ktoré sa pri uhryznutí roztriešti v ústach. Lahoda!

Ingrediencie

  • 1 uvarená bravčová bábika (cca 500 g)
  • olej v spreji
  • 4 šálky šalátovej zmesi na coleslaw
  • 2 jarné cibuľky nakrájané na tenké plátky
  • 1/2 šálky čerstvého koriandra, nasekaného
  • 3 lyžice hoisin omáčky
  • 16 kusov kupovaného cesta na jarné závitky

Postup

  1. Predhrejte rúru na 220 stupňov C.
  2. Postriekajte veľký pekáč olejom.
  3. Dajte šalátovú zmes a jarnú cibuľku do nádoby vhodnej pre mikrovlnnú rúru.
  4. Zakryte voskovým papierom a 5 minút ohrievajte.
  5. Preložte na tanier a nechajte mierne vychladnúť.
  6. Jemne nakrájajte bábiku.
  7. Zmiešajte vo veľkej mise bábiku, zmes kapustového šalátu, koriander a hoisin omáčku.
  8. Položte cesto na pracovnú plochu tak, aby jeden roh smeroval k vám.
  9. Okraj potrite vodou.
  10. Dajte lyžicou asi 1/4 šálky zmesi z bravčovej bábiky do stredu cesta.
  11. Preložte spodný roh cesta cez náplň.
  12. Preložte po stranách a zrolujte.
  13. Položte rolky švom dole na tanier a zakryte vlhkými papierovými uterákmi, aby nedošlo k vysušeniu.
  14. Opakujte postup so zvyšnými rolkami.
  15. Usporiadajte závitky v jednej vrstve švy dole do pripraveného pekáča.
  16. Jemne nastriekajte rolky olejom v spreji.
  17. Pečte, kým spodok závitkov nebude ľahko hnedý, asi 8 minút.
  18. Otočte závitky a pečte ďalšie cca 3 minúty, kým nebudú ľahko opečené aj zhora.
  19. Podávajte teplé.
Pečené jarné rolky s mäsom a zeleninou s dipom na tanieriku.
www.eatpork.org

Napíšte komentár

E-mailová adresa nebude zverejnená a nebude uložená v žiadnej marketingovej databáze. Povinné polia sú označené *.