Pečené závitky z kelu plnené ryžou a klobásou

Pečené závitky z kelu plnené ryžou a klobásou

Lahodné pečené kelové rolky plnené ryžou a talianskou klobásou sú skvelou večerou či príjemným predjedlom, ktoré vám zachutí, aj keď nie ste práve fanúšikovia kelu.

Ingrediencie:

  • 1 lyžica extra panenského olivového oleja
  • 2 strúčiky cesnaku, jemne nasekané
  • 1/3 šálky cibule, najemno nakrájané
  • 1/2 lyžičky soli
  • 230 g talianskej klobásy
  • 3/4 šálky varenej ryže
  • 2 zväzky kelových listov

Postup

  1. Rozohrejte rúru na 190 stupňov Celzia.
  2. Na stredne veľkej panvici rozohrejte olivový olej na strednom plameni a restujte cesnak, cibuľu a 1/4 lyžičky soli, kým nezmäknú, asi 5 minút.
  3. Do zmesi pridajte varenú ryžu a 1/4 lyžičky soli.
  4. Dobre premiešajte, aby sa všetko spojilo.
  5. Odložte panvicu stranou.
  6. Medzitým naplňte veľký hrniec vodou a priveďte do varu.
  7. Naplňte veľkú misku ľadovou vodou.
  8. Po dávkach blanšírujte kel.
  9. Časť kelových listov blanšírujte 1 a ½ minúty, potom ich ihneď vložte do ľadovej vody, aby vychladli, približne na 1 až 2 minúty.
  10. Pokračujte v tomto postupe, kým nebude všetok kel blanšírovaný a ochladený.
  11. Každý list kelu zložte na polovicu stonkou smerom von.
  12. Otočte list tak, aby hrubá stonka smerovala k vám.
  13. Narežte nožom list od jeho základne k časti cca 5 cm od konca.
  14. Oddeľte list od stonky.
  15. Mal by vám zostať veľký list s chýbajúcim kusom v tvare V.
  16. Na spodnú časť listu (na základňu písmena „V“) položte malú lyžicu ryže a klobásy.
  17. Zarolujte list cez zmes, zložte strany listu po stranách listu a upravte závitok tak, aby bola zmes plne zakrytá kelovým listom.
  18. Plnené kelové závitky položte švom dole do zapekacej misy vhodnej do rúry.
  19. Pečte 18-20 minút.
  20. Podávajte teplé.
Pečené kelové rolky plnené ryžou a talianskou klobásou servírované v pekáči.
www.apleasantlittlekitchen.com

Vyskúšajte aj naše recepty na kelové fašírky ! Sú pomerne rýchlo hotové, zdravé a chutné. Pripravili sme si pre vás hneď viac variant, nech máte z čoho vyberať. V článku nájdete varianty mäsové aj bezmäsité.

Napíšte komentár

E-mailová adresa nebude zverejnená a nebude uložená v žiadnej marketingovej databáze. Povinné polia sú označené *.