Lahodná nízkosacharidová, nízkokalorická a nízkotučná príloha alebo desiata! Na klasické zemiakové hranolky si ani nespomeniete.
Čo budete potrebovať
- 1 zeler
- 2 lyžice oleja (najlepšie olivového alebo kokosového)
- 2 lyžičky oregana
- 1 strúčik cesnaku, rozdrvený
- soľ a korenie
- 4 vetvičky rozmarínu
Postup
- Predhrejte rúru na 200 stupňov Celzia.
- Olúpte a nakrájajte zeler na hranolky.
- Naplňte hrniec studenou vodou a pridajte nakrájaný zeler.
- Priveďte do varu, hranolky sceďte a nechajte uschnúť.
- Pridajte oregano, cesnak, soľ a korenie a dobre premiešajte.
- Na plechu v rúre rozohrejte olej.
- Keď je olej horúci, vyberte plech z rúry a vložte naň zelerové hranolky.
- Navrch dajte stonky rozmarínu a vráťte plech do rúry na 35–40 minút.
- Hotové hranolky vyberte z rúry a servírujte!
Pripravili sme si pre vás aj ďalších 10 luxusných receptov s zelerom v hlavnej úlohe tak, ako ho pravdepodobne nepoznáte. Či už sa rozhodnete pre jeho nakladanú, pečenú alebo vyprážanú verziu, rozhodne si pochutnáte.