Pečené zelerové hranolky s cesnakom a bylinkami

Pečené zelerové hranolky s cesnakom a bylinkami

Lahodná nízkosacharidová, nízkokalorická a nízkotučná príloha alebo desiata! Na klasické zemiakové hranolky si ani nespomeniete.

Čo budete potrebovať

  • 1 zeler
  • 2 lyžice oleja (najlepšie olivového alebo kokosového)
  • 2 lyžičky oregana
  • 1 strúčik cesnaku, rozdrvený
  • soľ a korenie
  • 4 vetvičky rozmarínu

Postup

  • Predhrejte rúru na 200 stupňov Celzia.
  • Olúpte a nakrájajte zeler na hranolky.
  • Naplňte hrniec studenou vodou a pridajte nakrájaný zeler.
  • Priveďte do varu, hranolky sceďte a nechajte uschnúť.
  • Pridajte oregano, cesnak, soľ a korenie a dobre premiešajte.
  • Na plechu v rúre rozohrejte olej.
  • Keď je olej horúci, vyberte plech z rúry a vložte naň zelerové hranolky.
  • Navrch dajte stonky rozmarínu a vráťte plech do rúry na 35–40 minút.
  • Hotové hranolky vyberte z rúry a servírujte!
Hranolky z zeleru s bylinkami v miske.
www.myfussyeater.com

Pripravili sme si pre vás aj ďalších 10 luxusných receptov s zelerom v hlavnej úlohe tak, ako ho pravdepodobne nepoznáte. Či už sa rozhodnete pre jeho nakladanú, pečenú alebo vyprážanú verziu, rozhodne si pochutnáte.

Napíšte komentár

E-mailová adresa nebude zverejnená a nebude uložená v žiadnej marketingovej databáze. Povinné polia sú označené *.