Tento recept jednoducho musíte vyskúšať! Zelerové hranolky podávané spolu s paradajkovou omáčkou, sušeným mäsom, pikantným chimichurri a syrom si zamilujú všetci vaši hostia. Skvele sa hodí na akýkoľvek večierok.
Čo budete potrebovať
- 1 veľký zeler, olúpaný a nakrájaný na hranolky
- 1 stredná cibuľa, jemne nakrájaná
- 3 strúčiky cesnaku, nakrájané nadrobno
- 1 lyžica paradajkového pretlaku
- 300 ml hovädzieho vývaru
- 1 lyžička oregana
- hrsť cherry paradajok, nakrájaných na štvrtky
- 1 balenie kvalitného sušeného mäsa
- 6 lyžíc olivového oleja
- 1/2 malého zväzku koriandra, nasekaného
- 1/2 malého zväzku petržlenu, nasekané
- 1/2 zelené chilli papričky zbavené semienok a nakrájané nadrobno
- 1 malá červená cibuľa, nakrájaná nadrobno
- 1 lyžica bieleho vínneho octu
- syr (v ľubovoľnom množstve), nastrúhaný
Postup
- Predhrejte rúru na 220 stupňov Celzia.
- Zahrejte 1 lyžicu olivového oleja na panvici na strednom ohni a restujte cibuľu, kým nebude mäkká a priesvitná.
- Pridajte 1/3 cesnaku, restujte 1 minútu, pridajte paradajkový pretlak a restujte ešte minútu.
- Zalejte hovädzím vývarom, pridajte oregano a cherry paradajky a prevarte, aby sa vývar zredukoval na konzistenciu podľa vašej chuti.
- Skontrolujte korenie a na poslednú chvíľu vmiešajte sušené mäso, aby sa prehrialo.
- Zelerové hranolky premiešajte s 2 lyžicami olivového oleja, okoreňte a pečte asi 20 minút dozlatista.
- Ak chcete pripraviť chimichurri, vložte bylinky, červenú cibuľu, chilli a zvyšný cesnak do misy.
- Pridajte zvyšný olivový olej a biely vínny ocot a premiešajte.
- Ochutnajte av prípade potreby upravte podľa svojej chuti
- Vyberte hranolky z rúry.
- Posypte polovicou syra, prelejte omáčkou so sušeným mäsom a položte zvyšným syrom.
- Pečte ďalších 5 minút, kým sa syr nerozpustí a nezozlátne.
- Podávajte s chimichurri.