Pečené zelerové hranolky so sušeným mäsom a chimichurri

Pečené zelerové hranolky so sušeným mäsom a chimichurri

Tento recept jednoducho musíte vyskúšať! Zelerové hranolky podávané spolu s paradajkovou omáčkou, sušeným mäsom, pikantným chimichurri a syrom si zamilujú všetci vaši hostia. Skvele sa hodí na akýkoľvek večierok.

Čo budete potrebovať

  • 1 veľký zeler, olúpaný a nakrájaný na hranolky
  • 1 stredná cibuľa, jemne nakrájaná
  • 3 strúčiky cesnaku, nakrájané nadrobno
  • 1 lyžica paradajkového pretlaku
  • 300 ml hovädzieho vývaru
  • 1 lyžička oregana
  • hrsť cherry paradajok, nakrájaných na štvrtky
  • 1 balenie kvalitného sušeného mäsa
  • 6 lyžíc olivového oleja
  • 1/2 malého zväzku koriandra, nasekaného
  • 1/2 malého zväzku petržlenu, nasekané
  • 1/2 zelené chilli papričky zbavené semienok a nakrájané nadrobno
  • 1 malá červená cibuľa, nakrájaná nadrobno
  • 1 lyžica bieleho vínneho octu
  • syr (v ľubovoľnom množstve), nastrúhaný

Postup

  • Predhrejte rúru na 220 stupňov Celzia.
  • Zahrejte 1 lyžicu olivového oleja na panvici na strednom ohni a restujte cibuľu, kým nebude mäkká a priesvitná.
  • Pridajte 1/3 cesnaku, restujte 1 minútu, pridajte paradajkový pretlak a restujte ešte minútu.
  • Zalejte hovädzím vývarom, pridajte oregano a cherry paradajky a prevarte, aby sa vývar zredukoval na konzistenciu podľa vašej chuti.
  • Skontrolujte korenie a na poslednú chvíľu vmiešajte sušené mäso, aby sa prehrialo.
  • Zelerové hranolky premiešajte s 2 lyžicami olivového oleja, okoreňte a pečte asi 20 minút dozlatista.
  • Ak chcete pripraviť chimichurri, vložte bylinky, červenú cibuľu, chilli a zvyšný cesnak do misy.
  • Pridajte zvyšný olivový olej a biely vínny ocot a premiešajte.
  • Ochutnajte av prípade potreby upravte podľa svojej chuti
  • Vyberte hranolky z rúry.
  • Posypte polovicou syra, prelejte omáčkou so sušeným mäsom a položte zvyšným syrom.
  • Pečte ďalších 5 minút, kým sa syr nerozpustí a nezozlátne.
  • Podávajte s chimichurri.
Hranolky z zeleru s paradajkovou omáčkou, sušeným mäsom, pikantným chimichurri a syrom na plechu vyloženom papierom na pečenie.
www.embersnacks.com

Napíšte komentár

E-mailová adresa nebude zverejnená a nebude uložená v žiadnej marketingovej databáze. Povinné polia sú označené *.