Pečené zemiakové krokety s čedarom

Pečené zemiakové krokety s čedarom

Tieto pečené krokety sú skvelým ľahkým občerstvením alebo perfektnou prílohou. Zemiaková kaša plnená syrom, obalená strúhankou a pečená tak dlho, kým sa syr uprostred nerozpustí. Skvelý spôsob, ako využiť zvyšnú zemiakovú kašu!

Ingrediencie

  • 2 šálky (450 g) zvyšnej zemiakovej kaše – chladené (zemiaková kaša s minimom smotany a masla je najlepšia)
  • 10 x 1,5 cm veľkých kociek čedaru
  • ¾ šálky (90 g) hladkej múky
  • ¼ lyžičky soli
  • ¼ lyžičky korenia
  • 1 vajce – ľahko rozšľahané
  • 2 šálky (100 g) strúhanky panko
  • ½ lyžičky údené papriky
  • 1 polievková lyžica rastlinného oleja

Postup

  1. Predhrejte rúru na 200 stupňov Celzia a pripravte si plech na pečenie.
  2. Do jednej misky dajte múku, soľ a korenie a premiešajte
  3. Do druhej misky pridajte vajcia a zľahka rozšľahajte.
  4. Do tretej misky dajte strúhanku.
  5. Nasypte údenú papriku na strúhanku a potom pokvapkajte olejom.
  6. Zmiešajte dohromady tak, aby sa olej vstrebal do strúhanky.
  7. Vezmite vrchovatú lyžicu zemiakovej kaše a vytvarujte ju v ruke.
  8. Do stredu dajte kocku syra a omotajte zemiakovú kašu okolo nej do tvaru valca.
  9. Ponorte kroketu do múky, potom do vajíčka a nakoniec do strúhanky tak, aby bola kroketa úplne obalená.
  10. Položte na plech a opakujte so zvyškom zemiakovej kaše.
  11. Uistite sa, že je na plechu medzi jednotlivými kroketami malý priestor a potom plech vložte do rúry na 12-15 minút, pokiaľ nebudú krokety zlaté.
  12. Neprepečte ich, inak syr začne presakovať a krokety sa trochu sploští.
  13. Vyberte z rúry a pred podávaním nechajte niekoľko minút vychladnúť.
Zemiakové krokety so syrom v mise.
www.kitchensanctuary.com

Napíšte komentár

E-mailová adresa nebude zverejnená a nebude uložená v žiadnej marketingovej databáze. Povinné polia sú označené *.