Najlepšie recepty na pečené zemiaky z rúry. Chrumkavá lahôdka na 5 spôsobov

Tiež ste milovníci tejto opečené zeleniny?

Chrumkavé a poriadne okorenené kúsky miznú z taniera rýchlejšie ako mäso, ku ktorému sú podávané ako príloha?

Tak to sme na tom rovnako ako vy!

Dnes sa s vami podelíme o naše obľúbené recepty na pečené zemiaky, ktoré občas nahradia celé hlavné jedlo.

Zemiaky sa hodia ako príloha k množstvu pokrmov a nie každý preferuje pečené. Pre tých je tu článok okrem iného o príprave dusených či varených zemiakov .

Ako udržím zemiaky chrumkavé čo najdlhšie?

Keď pečiete zemiaky, všeobecne sa očakáva, že budú konzumované ihneď po vybratí z rúry. Existujú však aj situácie, kedy sa vám nepodarí všetky zemiaky hneď zjesť a vy potom premýšľate, ako ich udržať dostatočne chrumkavé po celú dobu. Spôsoby sa líšia podľa toho, ako dlho chcete zemiaky udržať chrumkavé.

Udržanie chrumkavých zemiakov na krátku dobu

Jednou z najlepších vecí, ktoré môžete urobiť, je nechať ich v rúre na jednom z najnižších teplotných nastavení. Udržiavaním zemiakov v rúre sa môžete uistiť, že ich vonkajšok zostane chrumkavý, a dokonca ešte zosilní jeho chrumkavosť vďaka horúčave v rúre. V ideálnom prípade by mala byť rúra nastavená na najnižší možný stupeň ohrevu. Tým zaistíte, že zemiaky neskončia prevarením a spálením. Keď zemiaky necháte v rúre dlhšie ako hodinu alebo dve, skončí to tým, že sa začnú zase piecť, čím sa zmení ich štruktúra, chuť a vzhľad.

Chrumkavé zemiaky aj na cestách

Na cestu môžete použiť alobal na udržanie teploty jedla , ale musíte si nechať dostatok priestoru pre únik stúpajúcej pary. Je síce pravdepodobné, že sa na pečené zemiaky dostane kondenzácia a zemiaky stratia trochu tepla, ale mali by si zachovať väčšinu svojej krehkosti. Alobal použite na väčšinu nádoby so zemiakmi, ale nechajte si aspoň dve strany otvorené, aby mohla unikať para . Otvory by nemali byť príliš veľké, inak stratíte viac tepla, než chcete, ale tiež by nemali byť príliš malé, pretože by to viedlo k zachyteniu pary. Keď však dorazíte do cieľa, mali by ste mať prístup k miestu, kde môžete zemiaky znova ohriať.

Ohrievanie zemiakov

Pokiaľ ide o ohrievanie zemiakov, nikdy by ste nemali používať mikrovlnnú rúru, ak chcete zachovať ich chrumkavosť. Vždy, keď je to možné, použite rúru.

A na aké spôsoby zemiaky najradšej pripravujete vy? Napíšte nám do komentárov.

Napíšte komentár

E-mailová adresa nebude zverejnená a nebude uložená v žiadnej marketingovej databáze. Povinné polia sú označené *.