Pečené zemiaky s karfiolom

Pečené zemiaky s karfiolom

Tento pokrm je veľmi jednoduchý, krémový, s množstvom syra a je vhodný buď ako samostatné jedlo alebo ako perfektná príloha k mäsu.

Ingrediencie

  • karfiol s hmotnosťou cca 700 g, nakrájaný na malé ružičky
  • 500 g zemiakov, olúpaných a nakrájaných na kocky
  • 4 lyžice masla
  • 2 lyžice hladkej múky
  • 1 a ½ šálky teplého mlieka
  • ½ šálky nastrúhaného syra Gruyere
  • ¼ šálky strúhaného parmezánu
  • ¼ lyžičky strúhaného muškátového orieška
  • 1/3 šálky panko strúhanky
  • 1 a ¼ lyžičky soli
  • ¼ lyžičky korenia

Postup

  1. Predhrejte rúru na 190 stupňov Celzia.
  2. Priveďte veľký hrniec vody do varu.
  3. Pridajte 1 čajovú lyžičku soli, ružičky karfiolu a zemiakov a varte na strednom ohni po dobu 7 minút.
  4. Sceďte.
  5. V strednej panvici na strednom ohni rozpustite 2 lyžice masla, pridajte múku a premiešajte.
  6. Za stáleho miešania pridajte teplé mlieko a miešajte, kým omáčka nezhustne.
  7. Zložte panvicu zo sporáka.
  8. Pridajte zvyšnú ¼ lyžičku soli, korenie, ¼ šálky syra Gruyere, parmezán a muškátový oriešok.
  9. Ochutnajte av prípade potreby pridajte viac soli.
  10. Preložte karfiol a zemiaky do pekáča s rozmermi 20 x 28 cm.
  11. Zalejte omáčkou a opatrne premiešajte, aby sa ingrediencie spojili.
  12. Zasypte pánko strúhankou a zvyšnú ¼ šálky Gruyere a pokvapkajte 2 lyžicami rozpusteného masla.
  13. Pečte 25 až 30 minút, kým zelenina nezmäkne.
  14. Na posledné 2 – 3 minúty zapnite funkciu grilu, aby vrchná časť krásne zozlatla.
  15. Ihneď podávajte.
Zapekané zemiaky s karfiolom a syrom v pekáči naberané lyžicou.
www.lavenderandmacarons.com

Inšpirujte sa tiež našimi receptami na zemiaky po francúzsku . Je to obľúbená lahôdka a navyše veľmi jednoduchá na prípravu!

Napíšte komentár

E-mailová adresa nebude zverejnená a nebude uložená v žiadnej marketingovej databáze. Povinné polia sú označené *.