Túto pochúťku zo zemiakov, kyslej kapusty a údené krkovice jednoducho musíte vyskúšať! Je to kombinácia, ktorá málokomu nezachutí.
INGREDIENCIA
- 2 ks cibule
- 300 g údenej krkovice
- 500 g kyslej kapusty
- 2 lyžice oleja
- 500 g zemiakov
- 3 ks vajec
- 500 ml mlieka
- 100 g nastrúhaného syra gouda
- soľ, korenie
- 1/2 lyžičky mletej rasce
POSTUP
- Olúpanú cibuľu a údené mäso nakrájame na kocky na kocky.
- Dáme na panvicu s olejom a orestujeme do zlatista.
- Z kapusty vytlačíme šťavu, zemiaky olúpeme a nakrájame na plátky.
- Kapustu a zemiaky dáme do misy, osolíme, okoreníme a premiešame.
- Polovicu zmesi dáme do vymasteného pekáča, na zemiaky s kapustou rozložíme orestovanú cibuľu s údeným mäsom a prikryjeme zvyškom zemiakov s kapustou.
- Vajcia dobre rozšľaháme s mliekom, pridáme rascu, štipku soli a premiešame.
- Mliekom zalejeme mäso s kapustou a posypeme nastrúhaným syrom.
- Dáme do rúry a pečieme 45 minút pri 180 °C.
Vyskúšajte aj naše najlepšie recepty na pečené zemiaky z rúry . Obľúbená lahôdka na 9 spôsobov