Pečené zemiaky s kyslou kapustou a údeným mäsom

Pečené zemiaky s kyslou kapustou a údeným mäsom

Túto pochúťku zo zemiakov, kyslej kapusty a údené krkovice jednoducho musíte vyskúšať! Je to kombinácia, ktorá málokomu nezachutí.

INGREDIENCIA

  • 2 ks cibule
  • 300 g údenej krkovice
  • 500 g kyslej kapusty
  • 2 lyžice oleja
  • 500 g zemiakov
  • 3 ks vajec
  • 500 ml mlieka
  • 100 g nastrúhaného syra gouda
  • soľ, korenie
  • 1/2 lyžičky mletej rasce

POSTUP

  1. Olúpanú cibuľu a údené mäso nakrájame na kocky na kocky.
  2. Dáme na panvicu s olejom a orestujeme do zlatista.
  3. Z kapusty vytlačíme šťavu, zemiaky olúpeme a nakrájame na plátky.
  4. Kapustu a zemiaky dáme do misy, osolíme, okoreníme a premiešame.
  5. Polovicu zmesi dáme do vymasteného pekáča, na zemiaky s kapustou rozložíme orestovanú cibuľu s údeným mäsom a prikryjeme zvyškom zemiakov s kapustou.
  6. Vajcia dobre rozšľaháme s mliekom, pridáme rascu, štipku soli a premiešame.
  7. Mliekom zalejeme mäso s kapustou a posypeme nastrúhaným syrom.
  8. Dáme do rúry a pečieme 45 minút pri 180 °C.
Zemiaky s kyslou kapustou a údenou krkovicou servírované v zapekacej mise s vareškou.
www.eatsmarter.com

Vyskúšajte aj naše najlepšie recepty na pečené zemiaky z rúry . Obľúbená lahôdka na 9 spôsobov

Napíšte komentár

E-mailová adresa nebude zverejnená a nebude uložená v žiadnej marketingovej databáze. Povinné polia sú označené *.