Pečené zemiaky s mrkvou

Pečené zemiaky s mrkvou

Dokonalá pečená karamelizovaná zelenina s rozmarínom a medom sa ako príloha hodí takmer ku každému jedlu a vy ju budete chcieť pripravovať jednoducho stále!

Ingrediencie

Pečená zelenina

  • 500 g olúpanej mrkvy, pozdĺžne rozpolené, ak je hrubá
  • 500 g rozpolených baby zemiakov
  • 2 lyžice extra panenského olivového oleja
  • 1 lyžica medu alebo čistý javorový sirup
  • 1 čajová lyžička drvenej rasce
  • 1 lyžička údené papriky
  • 3/4 čajovej lyžičky soli
  • 1/4 čajovej lyžičky kajenského korenia
  • 1 lyžica nasekaného čerstvého rozmarínu

Jogurtovo-medová omáčka

  • 1 šálka gréckeho jogurtu bez tuku
  • 1 a 1/2 lyžice medu

Postup

  1. Umiestnite rošt do spodnej tretiny vašej rúry a predhrejte rúru na 200 stupňov C.
  2. Veľký plech vyložte papierom na pečenie a ten potrite olivovým olejom.
  3. Mrkva a zemiaky dajte doprostred plechu.
  4. Zeleninu pokvapkajte olivovým olejom a medom, potom posypte rascou, údenou paprikou, soľou a kajenským korením a premiešajte.
  5. Pečte, kým zelenina nie je krásne upečená a vo vnútri mäkká, asi 25 až 30 minút, v polovici pečenia premiešajte.
  6. Upečenú zeleninu posypte čerstvým rozmarínom.
  7. Zatiaľ čo sa zelenina pečie, pripravte si omáčku.
  8. V malej miske spoločne premiešajte grécky jogurt a med.
  9. Zeleninu preložte na servírovací tanier.
  10. Podávajte teplé s omáčkou.
Pečené zemiaky a mrkva s rozmarínom na tanieri,
www.wellplated.com

Napíšte komentár

E-mailová adresa nebude zverejnená a nebude uložená v žiadnej marketingovej databáze. Povinné polia sú označené *.