Jednoduchá príloha, ktorá poteší úplne každého. Nové zemiaky sú v tomto recepte zlaté a chrumkavé zvonku a jemné vo vnútri. Tak poďme si ich spoločne pripraviť!
Ingrediencie
- 700 g nových zemiakov, umytých, osušených a nakrájaných na polovice
- 2 lyžice olivového oleja
- 2 malé strúčiky nasekaného cesnaku
- korenie a soľ podľa chuti
- 1 až 2 lyžice čerstvých byliniek, jemne nasekaných (napr. petržlenová vňať a tymián)
- 1 až 2 lyžice najemno nastrúhaného parmezánu
Postup
- Predhrejte rúru na 220 stupňov Celzia.
- Nové zemiaky umyte, osušte a nakrájajte na polovice.
- Zemiaky premiešajte s 2 lyžicami olivového oleja, cesnakom, mletým čiernym korením a soľou.
- Do veľkého pekáča pridajte zemiaky.
- Zemiaky pečte v rúre 35 až 40 minút.
- Zatiaľ čo sa zemiaky opekajú, nasekajte bylinky a nastrúhajte parmezán.
- Keď sú zemiaky hotové, premiešajte ich s jemne nasekanými bylinkami a parmezánom.
- Ihneď podávajte.