Pečené zemiaky s parmezánom a čerstvými bylinkami

Pečené zemiaky s parmezánom a čerstvými bylinkami

Jednoduchá príloha, ktorá poteší úplne každého. Nové zemiaky sú v tomto recepte zlaté a chrumkavé zvonku a jemné vo vnútri. Tak poďme si ich spoločne pripraviť!

Ingrediencie

  • 700 g nových zemiakov, umytých, osušených a nakrájaných na polovice
  • 2 lyžice olivového oleja
  • 2 malé strúčiky nasekaného cesnaku
  • korenie a soľ podľa chuti
  • 1 až 2 lyžice čerstvých byliniek, jemne nasekaných (napr. petržlenová vňať a tymián)
  • 1 až 2 lyžice najemno nastrúhaného parmezánu

Postup

  1. Predhrejte rúru na 220 stupňov Celzia.
  2. Nové zemiaky umyte, osušte a nakrájajte na polovice.
  3. Zemiaky premiešajte s 2 lyžicami olivového oleja, cesnakom, mletým čiernym korením a soľou.
  4. Do veľkého pekáča pridajte zemiaky.
  5. Zemiaky pečte v rúre 35 až 40 minút.
  6. Zatiaľ čo sa zemiaky opekajú, nasekajte bylinky a nastrúhajte parmezán.
  7. Keď sú zemiaky hotové, premiešajte ich s jemne nasekanými bylinkami a parmezánom.
  8. Ihneď podávajte.
Zemiaky z rúry so syrom a bylinkami na oválnom tanieri.
www.greenvalleykitchen.com

Napíšte komentár

E-mailová adresa nebude zverejnená a nebude uložená v žiadnej marketingovej databáze. Povinné polia sú označené *.