Pečené zemiaky so syrom a slaninou

Pečené zemiaky so syrom a slaninou

Anglická slanina sa vyrába z bravčového boku, ktorý je vykostený, preto neobsahuje rebrá ani chrupavky. Je vhodná na zapekanie, pretože pokrmu dodá svoju charakteristickú chuť.

Ingrediencie

  • 1 kg surových zemiakov
  • 200 g anglickej slaniny
  • 400 g syra Eidam
  • 1 téglik smotany na šľahanie
  • 2 vajcia
  • soľ
  • olej
  • korenie

Postup

  • Zemiaky najprv ošúpte a nakrájajte na plátky.
  • Potom ich osoľte a okoreňte.
  • Pekáčik si vymažte tukom a na dno poskladajte polovicu nakrájaných a osolených zemiakov.
  • Na zemiaky navrstvite plátky slaniny a plátky syra.
  • Poslednú vrstvu tvoria opäť zemiaky.
  • Smotanu zmiešajte s rozšľahaným vajcom a potom nalejte na zemiaky v pekáčiku.
  • Dajte zapiecť do rúry na 180 ° C cca na 45 minút.
Zapečené slaninové zemiaky so smotanou a vajcami.
Zdroj: bildderfrau.de

Napíšte komentár

E-mailová adresa nebude zverejnená a nebude uložená v žiadnej marketingovej databáze. Povinné polia sú označené *.