Pečené zemiaky z hlineného hrnca

Pečené zemiaky z hlineného hrnca

Veľmi zdravé občerstvenie s baby zemiakmi! K pečeným zemiakom si môžete pripraviť aj vlastný dip, podľa vašej chuti.

Ingrediencie

  • 500g menších nových zemiakov
  • 1 hlava cesnaku, olúpaného
  • hrsť čerstvého rozmarínu
  • 5 šálok vlažnej vody

Postup

  • Nové zemiaky opláchnite a vložte do plytkej hlinenej nádoby. Uistite sa, že sa všetky zemiaky dotýkajú dna nádoby.
  • K zemiakom nalejte do rímskeho hrnca vodu a priveďte ju do varu na vysokú teplotu.
  • Pokiaľ v hrnci zostáva málo vody, znížte teplotu na najnižšiu možnú teplotu a varte, kým nezmizne všetka voda.
  • Následne prihoďte čerstvý rozmarín a celé strúčiky cesnaku.
  • Zemiaky pečieme v nezakrytom hlinenom hrnci, kým nie sú zo všetkých strán hnedé. V prípade potreby ich otočte.
  • Nakoniec vyberte z rúry, odložte na drevené či korkové podložky a môžete podávať.
opečené baby zemiaky s cesnakom
zdroj: giverecipe.com

Napíšte komentár

E-mailová adresa nebude zverejnená a nebude uložená v žiadnej marketingovej databáze. Povinné polia sú označené *.