Veľmi zdravé občerstvenie s baby zemiakmi! K pečeným zemiakom si môžete pripraviť aj vlastný dip, podľa vašej chuti.
Ingrediencie
- 500g menších nových zemiakov
- 1 hlava cesnaku, olúpaného
- hrsť čerstvého rozmarínu
- 5 šálok vlažnej vody
Postup
- Nové zemiaky opláchnite a vložte do plytkej hlinenej nádoby. Uistite sa, že sa všetky zemiaky dotýkajú dna nádoby.
- K zemiakom nalejte do rímskeho hrnca vodu a priveďte ju do varu na vysokú teplotu.
- Pokiaľ v hrnci zostáva málo vody, znížte teplotu na najnižšiu možnú teplotu a varte, kým nezmizne všetka voda.
- Následne prihoďte čerstvý rozmarín a celé strúčiky cesnaku.
- Zemiaky pečieme v nezakrytom hlinenom hrnci, kým nie sú zo všetkých strán hnedé. V prípade potreby ich otočte.
- Nakoniec vyberte z rúry, odložte na drevené či korkové podložky a môžete podávať.