Pre každého, kto miluje pečeň z kurčaťa, je tento recept veľkým lákadlom. Pokrm si zamilujeme ako malú desiatu, ľahkú večeru, alebo len ako decentné predjedlo. Najlepšie k nemu chutí čerstvý chrumkavý chlieb a zeleninový šalát.
Ingrediencie:
- 8 plátkov nakrájanej slaniny
- 1 nasekaná stredne veľká cibuľa
- 500 g očistenej a prepláchnutej pečene
- 500 ml suchého červeného vína (najlepšie Burgundské)
- 4 polievkové lyžice nasekaných zelených olív
Postup:
- Do panvice dáme slaninu a opečieme ju, aby bola chrumkavá.
- Potom ju vyberieme na tanier vyložený papierovými utierkami.
- Tuk, ktorý zostal v panvici po slanine, nevylievame, ale orestujeme na ňom cibuľu.
- Na strednom ohni necháme zosklovatieť a pridáme pečeň.
- Za stáleho miešania varíme asi 5 minút, aby získala svetlo hnedú farbu.
- Prilejeme víno, prihodíme olivy a necháme 20 minút variť za občasného miešania.
- Pred servírovaním vmiešame slaninu a môžeme podávať.