Pečeňová omáčka so smotanou bez múky

Pečeňová omáčka so smotanou bez múky

Je vhodná k ryži, ale aj cestovinám alebo knedle. Skúste napríklad náš overený recept na kysnutú knedľu .

INGREDIENCIA:

  • 500 g kuracej pečene
  • 2 až 4 lyžice masla
  • 2 veľké šalotky
  • 150 g šampiňónov
  • 2 lyžice koňaku
  • ¼ hrnčeka suchého bieleho vína
  • ¼ hrnčeka mäsového vývaru
  • ½ hrnčeka smotany na šľahanie
  • soľ
  • korenie
  • 2 lyžice nasekanej petržlenovej vňate

POSTUP:

  • Pečeň si očistite a nakrájajte na polovice.
  • Šalotky si nasekajte nadrobno, šampiňóny nakrájajte na plátky.
  • Na troche masla si orestujte pečeň, aby bola zatiahnutá zo všetkých strán a dajte ich bokom.
  • Do rovnakej panvice pridajte zvyšok masla a orestujte šalotku, pridajte šampiňóny a restujte 3-5 minút.
  • Potom podlejte koňakom a vínom a nechajte zredukovať takmer do úplného odparenia.
  • Potom podlejte vývarom a smotanou, pridajte pečeň späť do omáčky a varte do zhustnutia.
  • Osoľte, okoreňte a pridajte nasekanú petržlenovú vňať.
Omáčka z kuracej pečene so smotanou.
afternoonexpress.co.za

Napíšte komentár

E-mailová adresa nebude zverejnená a nebude uložená v žiadnej marketingovej databáze. Povinné polia sú označené *.