Je vhodná k ryži, ale aj cestovinám alebo knedle. Skúste napríklad náš overený recept na kysnutú knedľu .
INGREDIENCIA:
- 500 g kuracej pečene
- 2 až 4 lyžice masla
- 2 veľké šalotky
- 150 g šampiňónov
- 2 lyžice koňaku
- ¼ hrnčeka suchého bieleho vína
- ¼ hrnčeka mäsového vývaru
- ½ hrnčeka smotany na šľahanie
- soľ
- korenie
- 2 lyžice nasekanej petržlenovej vňate
POSTUP:
- Pečeň si očistite a nakrájajte na polovice.
- Šalotky si nasekajte nadrobno, šampiňóny nakrájajte na plátky.
- Na troche masla si orestujte pečeň, aby bola zatiahnutá zo všetkých strán a dajte ich bokom.
- Do rovnakej panvice pridajte zvyšok masla a orestujte šalotku, pridajte šampiňóny a restujte 3-5 minút.
- Potom podlejte koňakom a vínom a nechajte zredukovať takmer do úplného odparenia.
- Potom podlejte vývarom a smotanou, pridajte pečeň späť do omáčky a varte do zhustnutia.
- Osoľte, okoreňte a pridajte nasekanú petržlenovú vňať.