A čo taká paštéta s gaštanmi? Takú ste určite ešte nejedli! Dodáva to paštéte zase úplne nový rozmer. S naším návodom ju navyše zvládnete hravo pripraviť. Tak poďme na to!
Čo budete potrebovať
- 250 g kuracej pečene
- 150 g gaštanov (vákuovo balených, predvarených)
- 1 šalotka
- 2 strúčiky cesnaku
- 4 lyžice masla
- ½ lyžičky sušeného tymiánu
- ¼ lyžičky nastrúhanej citrónovej kôry
- 50 ml suchého bieleho vína
- 1 lyžica koňaku
- soľ
- čerstvo mleté korenie
- celozrnná bageta (na podávanie)
- oregano (na ozdobu)
Postup
- Kuraciu pečeň opláchnite a osušte, tuk okrájajte a pečeň nakrájajte na kocky.
- Gaštany nasekajte nadrobno.
- Šalotku a cesnak olúpte a nakrájajte nadrobno.
- Na panvici rozpustite maslo a orestujte šalotku s cesnakom do mäkka.
- Pridajte pečeň a za stáleho miešania opekajte 2-3 minúty.
- Pridajte gaštany, tymian, nastrúhanú citrónovú kôru a biele víno.
- Varte asi 10 minút, vmiešajte koňak a dochuťte soľou a korením.
- Rozmixujte v mixéri a dajte cez noc do chladničky.
- Paštétu natrite na plátky bagety a podávajte ozdobené vetvičkami oregana.