Pečeňová paštéta s maslom a pistáciami

Pečeňová paštéta s maslom a pistáciami

Tak túto paštétu jednoducho musíte vyskúšať! Absolútne sa nedá porovnať s tými kupovanými. Je jemná, lahodná a pistácie jej dodávajú úplne nový rozmer. Pre maximálne potešenie ju podávajte s cibuľovou bagetou a cibuľovým čatní.

Čo budete potrebovať

  • 175 g masla
  • 1 veľká šalotka, nakrájaná nadrobno
  • 3 vetvičky tymiánu a navyše na ozdobu
  • 400g čerstvej kuracej pečene, zbavených všetkých spojivových tkanív
  • 150 ml suchého vermútu
  • 50 ml smotany na šľahanie
  • štipka nastrúhaného muškátového orieška
  • 15 g pistáciových jadier, nasekaných
  • 1 cibuľová bageta, na podávanie
  • 8 lyžíc čatní z karamelizovanej cibule, na podávanie

Postup

  • Vo veľkej panvici rozpustite 25 g masla a restujte na ňom šalotku s lístkami tymiánu asi 4–5 minút.
  • Zvýšte teplotu, pridajte kuraciu pečeň a za stáleho miešania opekajte 3–4 minúty, kým nezmení farbu, ale vo vnútri nebudú stále ľahko ružové.
  • Obsah panvice preložte do kuchynského robota a prešľahajte.
  • Nalejte vermút do panvice a rýchlo varte, kým sa nezredukuje na asi 2 polievkové lyžice.
  • Do panvice pridajte 75 g masla a nechajte rozpustiť.
  • Pridajte zmes z panvice do kuchynského robota spolu so smotanou, muškátovým orieškom, štipkou soli a trochou čerstvo mletého čierneho korenia.
  • Šľahajte, pokiaľ nebudete mať naozaj hladkú zmes.
  • Dochuťte podľa chuti.
  • Paštétu sa oplatí prepasírovať sitom pre extra zamatovú textúru.
  • Dajte ju do servírovacej misky alebo nádoby, zarovnajte vršok a dajte do chladničky na 1 hodinu alebo do stuhnutia.
  • Medzitým si v hrnci rozpustite zvyšných 75 g masla a zahrievajte, kým nezačne zlátnuť.
  • Pridajte trochu korenia a potom prepasírujte sitom vyloženým mušelínom.
  • Nechajte 10 minút vychladnúť.
  • Maslo naneste na paštétu, posypte pistáciami a lístkami tymiánu.
  • Zakryte priľnavou fóliou a vráťte do chladničky stuhnúť.
  • Podávajte s chrumkavou cibuľovou bagetou a čatní z karamelizovanej cibuľky.
Paštéta s maslom a pistáciami v servírovacej miske s vedľa položenou nakrájanou bagetou a džemom.
www.sainsburysmagazine.co.uk

Vyskúšajte aj naše chutné recepty na osmaženú pečeň . Možno vás príjemne prekvapí!

Napíšte komentár

E-mailová adresa nebude zverejnená a nebude uložená v žiadnej marketingovej databáze. Povinné polia sú označené *.