Pečeňová závarka do polievky

Pečeňová závarka do polievky

Pečeň je veľmi cenným zdrojom ľahko vstrebateľného železa a vitamínov C a B. Svoju polievku tak môžete týmito cennými vitamínmi obohatiť. Inšpirujte sa a pripravte si jednoduchým spôsobom túto pečeňovú závarku aj vy.

Ingrediencie

  • 150g bravčovej alebo hydinovej pečene
  • 3ks strúčikov cesnaku
  • 100g strúhanky
  • 2 vajíčka
  • 1 lyžica nasekanej petržlenovej vňate a majoránky
  • Olej
  • Korenie a soľ

Postup

  • Pečeň očistite od blán a naškrabte nožom.
  • V mise pečeň osoľte, okoreňte a pridajte petržlenovú vňať s majoránom.
  • K pečeni pridajte vajcia, prelisované strúčiky cesnaku, pridajte strúhanku a pokvapkajte trochou oleja.
  • Všetko riadne premiešajte, prípadne pridajte strúhanku. (Konzistencia by mala byť trochu redšia, ale pritom mierne zahustnutá.)
  • Nakoniec cez sito s väčšími okami nechajte hmotu kvapkať priamo do vriacej polievky.
  • Polievku ešte tak dve minúty povarte a môžete podávať.
Vývar so závarkou z pečene
Zdroj: sunrise-care.co.uk

Napíšte komentár

E-mailová adresa nebude zverejnená a nebude uložená v žiadnej marketingovej databáze. Povinné polia sú označené *.