Pečeň je veľmi cenným zdrojom ľahko vstrebateľného železa a vitamínov C a B. Svoju polievku tak môžete týmito cennými vitamínmi obohatiť. Inšpirujte sa a pripravte si jednoduchým spôsobom túto pečeňovú závarku aj vy.
Ingrediencie
- 150g bravčovej alebo hydinovej pečene
- 3ks strúčikov cesnaku
- 100g strúhanky
- 2 vajíčka
- 1 lyžica nasekanej petržlenovej vňate a majoránky
- Olej
- Korenie a soľ
Postup
- Pečeň očistite od blán a naškrabte nožom.
- V mise pečeň osoľte, okoreňte a pridajte petržlenovú vňať s majoránom.
- K pečeni pridajte vajcia, prelisované strúčiky cesnaku, pridajte strúhanku a pokvapkajte trochou oleja.
- Všetko riadne premiešajte, prípadne pridajte strúhanku. (Konzistencia by mala byť trochu redšia, ale pritom mierne zahustnutá.)
- Nakoniec cez sito s väčšími okami nechajte hmotu kvapkať priamo do vriacej polievky.
- Polievku ešte tak dve minúty povarte a môžete podávať.