Sú obľúbeným variantom a sú výborné prevažne v kombinácii s vývarmi.
Ingrediencie
- 500 g rozmixovanej pečene (ideálne teľacích, ale možno použiť aj hydinovú, bravčovú, hovädziu)
- 1 veľké vajcia
- 1/2 drveného strúčika cesnaku
- 1 čajová lyžička soli (alebo podľa chuti)
- 1/4 čajovej lyžičky korenia (alebo podľa chuti)
- 1 a 1/2 šálky strúhanky (viac či menej)
- mlieko (voliteľné)
Postup
- Vo veľkej miske zmiešame mletá pečeň, vajcia, cesnak, strúhanku, soľ a korenie podľa chuti.
- Pokiaľ je zmes príliš hustá, pridáme mlieko.
- Tvarujeme guličky veľkosti orecha.
- Privedieme vývar do varu a vložíme knedličky.
- Znížime teplotu a čiastočne prikryté varíme cca 15 minút.
- Doba varenia záleží na veľkosti knedličky, vyskúšame prekrojením.