Pečeňové knedličky

Pečeňové knedličky

Sú obľúbeným variantom a sú výborné prevažne v kombinácii s vývarmi.

Ingrediencie

  • 500 g rozmixovanej pečene (ideálne teľacích, ale možno použiť aj hydinovú, bravčovú, hovädziu)
  • 1 veľké vajcia
  • 1/2 drveného strúčika cesnaku
  • 1 čajová lyžička soli (alebo podľa chuti)
  • 1/4 čajovej lyžičky korenia (alebo podľa chuti)
  • 1 a 1/2 šálky strúhanky (viac či menej)
  • mlieko (voliteľné)

Postup

  1. Vo veľkej miske zmiešame mletá pečeň, vajcia, cesnak, strúhanku, soľ a korenie podľa chuti.
  2. Pokiaľ je zmes príliš hustá, pridáme mlieko.
  3. Tvarujeme guličky veľkosti orecha.
  4. Privedieme vývar do varu a vložíme knedličky.
  5. Znížime teplotu a čiastočne prikryté varíme cca 15 minút.
  6. Doba varenia záleží na veľkosti knedličky, vyskúšame prekrojením.
Pečeňové polievkové knedličky na tanieri a hrnček
Zdroj: thespruceeats.com

Napíšte komentár

E-mailová adresa nebude zverejnená a nebude uložená v žiadnej marketingovej databáze. Povinné polia sú označené *.