Pripravte si knedličky ako od babičky.
Či už si chcete pripraviť klasický obed alebo chystáte oslavu, s vývarom s knedličkami nikdy nešliapnete vedľa.
Ingrediencie
- 100 g bravčovej pečene
- 2 polievkové lyžice strúhanky
- 2 polievkové lyžice hladkej múky
- 1 vajce
- 1 čajová lyžička masla
- ½ cibule
- 2 strúčiky cesnaku
- majorán
- soľ
- korenie
Postup
- Na panvici rozpustite maslo a orestujte, nadrobno nakrájanú, cibuľu.
- Pečeň rozmixujte, osoľte a okoreňte.
- Pridajte nastrúhaný cesnak, lyžicu strúhanky a hladkej múky, majoránku a rozšľahané vajíčko.
- Na záver pridajte orestovanú cibuľku a premiešajte.
- Do osolenej vriacej vody vložte vytvarované knedličky a varte 3–5 minút.
- Akonáhle knedličky vyplávajú hore, vyberte ich a odložte do misky.
- Vkladajte do hotového vývaru.
- Vaša polievka s pečeňovými knedličkami je hotová.
Ak varíte polievky častejšie, môžete si pripraviť pečeňovú závarku , ktorú možno uchovávať v mrazničke. Budete ju tak mať stále po ruke.