Pečeňové knedličky do polievky

Pečeňové knedličky do polievky

Pripravte si knedličky ako od babičky.

Či už si chcete pripraviť klasický obed alebo chystáte oslavu, s vývarom s knedličkami nikdy nešliapnete vedľa.

Ingrediencie

  • 100 g bravčovej pečene
  • 2 polievkové lyžice strúhanky
  • 2 polievkové lyžice hladkej múky
  • 1 vajce
  • 1 čajová lyžička masla
  • ½ cibule
  • 2 strúčiky cesnaku
  • majorán
  • soľ
  • korenie

Postup

  • Na panvici rozpustite maslo a orestujte, nadrobno nakrájanú, cibuľu.
  • Pečeň rozmixujte, osoľte a okoreňte.
  • Pridajte nastrúhaný cesnak, lyžicu strúhanky a hladkej múky, majoránku a rozšľahané vajíčko.
  • Na záver pridajte orestovanú cibuľku a premiešajte.
  • Do osolenej vriacej vody vložte vytvarované knedličky a varte 3–5 minút.
  • Akonáhle knedličky vyplávajú hore, vyberte ich a odložte do misky.
  • Vkladajte do hotového vývaru.
  • Vaša polievka s pečeňovými knedličkami je hotová.

Polievka s pečeňovými knedličkami, zdobená pažítkou.
zdroj: eatsmarter.com

Ak varíte polievky častejšie, môžete si pripraviť pečeňovú závarku , ktorú možno uchovávať v mrazničke. Budete ju tak mať stále po ruke.

Napíšte komentár

E-mailová adresa nebude zverejnená a nebude uložená v žiadnej marketingovej databáze. Povinné polia sú označené *.