Pečeňové knedličky z hovädzej pečene

Pečeňové knedličky z hovädzej pečene

Hovädzie pečeňové knedličky sú obľúbeným jedlom v nemeckej, rakúskej a českej kuchyni. Kedykoľvek vidím na jedálnom lístku knedličkovú polievku, nemôžem si pomôcť, aby som si ju objednala ako predjedlo. Vyskúšajte náš recept a uvidíte, aké sú chutné! Najmä potom v chuťovovýraznom hovädzom vývare , ktorý si pripravíte aj s nami.

Čo budeme potrebovať

  • 400 g hovädzej pečene
  • 3 rožky
  • 250 ml plnotučného mlieka (vlažné)
  • 1 cibuľa
  • 10 g petržlenu
  • 150 g slaniny (nakrájané na kocky)
  • ½ lyžičky sušenej majoránky
  • 5 lyžíc strúhanky
  • 2 vajcia
  • 2 l hovädzieho vývaru
  • soľ
  • korenie
  • petržlen (na podávanie)

Postup

  • Rožky nakrájajte na kocky a pridajte do misy.
  • Pridáme vlažné mlieko a ručne prehniteme. Necháme nasiaknuť, kým rožky nezmäknú.
  • Olúpte a najemno nakrájajte cibuľu a nasekajte petržlen.
  • Pečeň nakrájajte na menšie kúsky a preložte do kuchynského robota.
  • Pridajte na kocky nakrájanú slaninu a miešajte do hladka.
  • Do misy pridajte zmes pečene a slaniny, cibuľu nakrájanú na kocky, nasekanú petržlen, sušenú majoránku, strúhanku, vajcia a namočené rožky a premiešajte do hladka.
  • Dochuťte soľou a korením.
  • Vo veľkom hrnci priveďte do varu hovädzí vývar.
  • Zo zmesi na pečeňové knedličky vytvarujte guličky a pridajte ich do hovädzieho vývaru.
  • Znížte teplotu, pretože knedličky by sa nemali variť.
  • Nechajte dusiť cca. 25 min.
  • Pečeňové knedličky podávame v hovädzom vývare a ozdobené čerstvou petržlenovou vňaťou.
Veľká knedľa uprostred vývaru, ozdobená nakrájaným petržlenom.
Zdroj: omas-1-euro-rezepte.net

Napíšte komentár

E-mailová adresa nebude zverejnená a nebude uložená v žiadnej marketingovej databáze. Povinné polia sú označené *.