Pečeňový guláš

Pečeňový guláš

Milovníci guláša si prídu na svoje!

Uvarte niečo originálne, s čím sa v slovenských kuchyniach príliš často nestretnete.

Ingrediencie

  • 1 kg nakrájanej uvarenej pečene
  • 2 zväzky špenátu (nasekaného nahrubo)
  • ½ kg kukuričnej múky
  • 5 paradajok (nakrájaných na kúsky)
  • 2 cibule (nakrájané nadrobno)
  • soľ
  • rastlinný olej
  • 0,5 l hovädzieho vývaru

Postup

  • Polovicu cibule vložte do uvarenej pečene a pridajte 4 lyžice oleja. Premiešajte a varte na strednom ohni.
  • Pridajte polovicu paradajok a prikryte pokrievkou. Duste 2–3 minúty. Potom paradajky rozdrvte a pridajte vývar.
  • Osoľte a znovu prikryte pokrievkou. Odstavte z tepla a nechajte 5 minút stáť.
  • Zvyšok cibule následne vložte do pečeňovej zmesi a prilejte zvyšok oleja. Premiešajte a pridajte zvyšok paradajok.
  • Pridajte špenát s trochou vody a soli. Znovu priveďte do varu a varte 3 minúty.
  • Guláš z bravčovej pečene podávajte s pečivom alebo čerstvou zeleninou.

Pečeňový guláš so zeleninou, podávaný s plackami z bielej múky.
zdroj: envirofit.org

Napíšte komentár

E-mailová adresa nebude zverejnená a nebude uložená v žiadnej marketingovej databáze. Povinné polia sú označené *.