Milovníci guláša si prídu na svoje!
Uvarte niečo originálne, s čím sa v slovenských kuchyniach príliš často nestretnete.
Ingrediencie
- 1 kg nakrájanej uvarenej pečene
- 2 zväzky špenátu (nasekaného nahrubo)
- ½ kg kukuričnej múky
- 5 paradajok (nakrájaných na kúsky)
- 2 cibule (nakrájané nadrobno)
- soľ
- rastlinný olej
- 0,5 l hovädzieho vývaru
Postup
- Polovicu cibule vložte do uvarenej pečene a pridajte 4 lyžice oleja. Premiešajte a varte na strednom ohni.
- Pridajte polovicu paradajok a prikryte pokrievkou. Duste 2–3 minúty. Potom paradajky rozdrvte a pridajte vývar.
- Osoľte a znovu prikryte pokrievkou. Odstavte z tepla a nechajte 5 minút stáť.
- Zvyšok cibule následne vložte do pečeňovej zmesi a prilejte zvyšok oleja. Premiešajte a pridajte zvyšok paradajok.
- Pridajte špenát s trochou vody a soli. Znovu priveďte do varu a varte 3 minúty.
- Guláš z bravčovej pečene podávajte s pečivom alebo čerstvou zeleninou.