Pečený baklažán s cesnakom

Pečený baklažán s cesnakom

Cesnaku nie je nikdy dosť, a to platí aj pre tento recept z baklažánu.

Čo budeme potrebovať

  • 2 baklažány
  • 6 paradajok
  • 30 dkg šunky alebo párkov
  • 2 lyžice masla
  • cibuľka
  • 3 strúčiky cesnaku
  • soľ, korenie
  • bazalka
  • 4 plátky syra

Postup

  • Baklažán pozdĺžne rozkrojíme a sparíme vo vriacej vode.
  • Potom dužinu opatrne vyberieme lyžičkou, aby sme neporušili šupku. Vydlabanú dužinu pridáme do plnky.
  • Plnku vopred tepelne spracujeme, pretože baklažán potom zapekáme len zhruba 15 až 20 minút.
  • Na masle teda orestujeme kocky paradajky, nakrájanú cibuľu, cesnak, kocky baklažánu a šunku alebo párky.
  • Po 10 minútach priebežného miešania vyberieme a vložíme do misy, dochutíme sójovou omáčkou, soľou, čiernym korením, bazalkou.
  • Pripravenou plnkou naplníme polovičky baklažánu a pečieme asi 5 minút, potom náplň prekryjeme plátkom syra a dopečieme dozlatista.
Jednohubky z baklažánu plnené plnkou.
Zdroj: viktoriastable.com

Pridajte nakrájané červené čili papričky a cibuľu a citrónovú šťavu nahraďte červeným vínom alebo červeným vínnym octom.

Bulharské kiopoolu je podobné, ale namiesto červenej papriky sa používa zelená paprika a pridávajú sa paradajky. Alebo sa inšpirujte našimi receptami na ajvar , určite si vyberiete!

Napíšte komentár

E-mailová adresa nebude zverejnená a nebude uložená v žiadnej marketingovej databáze. Povinné polia sú označené *.