Pečený bažant s chlebovou omáčkou

Pečený bažant s chlebovou omáčkou

Jeden z obľúbených pokrmov anglickej kuchyne, ktorý si môžete pomerne ľahko uvariť aj u vás doma.

Ingrediencie:

  • 2 bažanti
  • 100 ml suchého červeného vína
  • 50 ml portského vína
  • 20 g masla
  • 50 ml repkového oleja
  • tymian
  • borievka
  • soľ, korenie

Na omáčku

  • 1 krajec chleba
  • 150 ml plnotučného mlieka
  • 50 g nakrájanej cibule
  • 10 g slaniny
  • 10 g masla
  • 2 strúčiky cesnaku
  • 1 bobkový list
  • tymian
  • soľ

Postup:

  1. Predhrejte si rúru na 190°C.
  2. Na panvici rozohrejte olej a maslo.
  3. Bažanta ľahko orestujete, približne 3-5 minút zo všetkých strán.
  4. Orestovaného bažanta osoľte a okoreňte a dajte ho na 30 minút piecť do predhriatej rúry.
  5. V polovici doby bažanta obráťte.
  6. Potom mäso z pekáča vyberte.
  7. Prilejte vypečenú šťavu z pekáča k tuku do panvice, prilejte tiež červené víno, portské víno a pridajte tymián a borievka.
  8. Za stáleho miešania zmes na panvici povarte až do doby, než sa jej objem zredukuje približne o tretinu.
  9. Následne na inej menšej panvici rozohrejte maslo na prípravu chlebovej omáčky.
  10. Osmažte na ňom cibuľu, prelisovaný cesnak a bylinky.
  11. Pridajte slaninu a restujte asi minútu.
  12. Potom do panvice prilejte mlieko a pridajte na kúsky pokrájaný chlieb.
  13. Varte, kým nevznikne omáčka, a zmiešajte ju so zmesou vzniknutou z vína.

Pečený bažant chutí znamenite s ryžou aj prílohami zo zemiakov.

Mäso z bažanta servírované s omáčkou pripravenou z chleba a vína
zdroj: bbc.co.uk

Máte pre plnky slabosť? Načerpajte inšpiráciu z našich receptov na plnku 9krát inak !

Napíšte komentár

E-mailová adresa nebude zverejnená a nebude uložená v žiadnej marketingovej databáze. Povinné polia sú označené *.