Pečený celozrnný chlieb

Pečený celozrnný chlieb

Pripravte si cesto, vložte do multifunkčného hrnca a za 2 hodiny máte bochník domáceho celozrnného chleba hotový. Jednoduchý, tak neváhajte!

Ingrediencie

  • 3 šálky bielej celozrnnej múky
  • 2 a 1/4 čajovej lyžičky instantného droždia
  • 1 šálka vlažného mlieka
  • 1/4 šálky vlažnej vody
  • 3 lyžice extra panenského olivového oleja
  • 3 lyžice medu
  • 2 čajové lyžičky jablčného octu
  • 1 a 1/4 čajovej lyžičky soli

Postup

  • V mise zmiešajte múku a droždie.
  • Pridajte mlieko, vodu, olivový olej, med, jablkový ocot, soľ a miešajte, kým sa cesto nezačne oddeľovať od strán misky.
  • Cesto nechajte odpočívať 25 minút, aby sa tekutina vstrebala (uľahčuje to miesenie).
  • Prenesiete cesto na ľahko natretú pracovnú plochu. Ľahko si naolejujte ruky, aby sa nelepili a cesto začnite hniesť cesto.
  • Pokiaľ je cesto kedykoľvek príliš lepivé, pridávajte po jednej lyžici múku. Pokiaľ je naopak príliš suché, pridávajte vodu po 1 polievkovej lyžici.
  • Z cesta vytvarujte pevnú okrúhlu guľu a položte ho na papier na pečenie.
  • Následne cesto aj papierom na pečenie preneste doprostred do multifunkčného hrnca.
  • Pomalý hrniec zakryte a prepnite na vysokú teplotu.
  • Pečieme 1 až 2 a 1/2 hodiny, kým bochník nedosiahne vnútornú teplotu 90 až 100 stupňov C.
  • Horná časť bude mäkká, ale nebude hubovitá, spodná časť bude tvrdá a mierne zlatá. Doba varenia sa bude líšiť v závislosti od typu vášho pomalého hrnca.
  • Keď uznáte, že je váš bochník chleba hotový, vyberte ho z hrnca.
  • Pred krájaním nechajte chlieb úplne vychladnúť.
celozrnný chlieb pomaly pečený v hrnci
zdroj: wellplated.com

Napíšte komentár

E-mailová adresa nebude zverejnená a nebude uložená v žiadnej marketingovej databáze. Povinné polia sú označené *.