Pečený citrónový cheesecake

Pečený citrónový cheesecake

Tento vynikajúci koláč s dokonalým sušenkovým korpusom, skvelou náplňou z krémového syra a citrónov a preliaty citrónovým tvarohom si nejde nezamilovať!

Ingrediencie

Na korpus:

  • 140 g maslových sušienok
  • 3 lyžice cukru
  • 4 lyžice rozpusteného masla

Na náplň:

  • 1 a 1/4 šálky cukru
  • 1 polievková lyžica nastrúhanej citrónovej kôry a 1/4 šálky šťavy z 1-2 citrónov
  • 680 g krémového syra, izbovej teploty
  • 4 veľké vajcia, izbové teploty
  • 2 lyžičky vanilkového extraktu
  • 1/4 čajovej lyžičky soli
  • 1/2 šálky vysokotučnej smotany

Na citrónový tvaroh:

  • 1/3 šálky citrónovej šťavy (asi z 2 citrónov)
  • 2 veľké vajcia plus 1 veľký žĺtok
  • 1/2 šálky cukru
  • 2 polievkové lyžice studeného masla, nakrájaného na kocky
  • 1 polievková lyžica vysokotučnej smotany
  • 1/4 čajovej lyžičky vanilkového extraktu
  • štipka soli

Postup

  1. Predhrejte rúru na 160°C.
  2. Umiestnite sušienky do kuchynského robota a pulzujte, kým z nich nebudú jemné omrvinky.
  3. Pridajte cukor a znova premiešajte.
  4. Prilejte stálym prúdom maslo a pokračujte v pulzovaní, kým sa zmes nespojí.
  5. Preneste do 23 cm tortovej formy a rovnomerne ju zatlačte na dno.
  6. Pečte, kým nie je korpus zlatohnedý, asi 13-15 minút.
  7. Vyberte z rúry.
  8. Akonáhle korpus vychladne, zabaľte formu do 2 45 cm kusov fólie.
  9. Vložte do pekáča a dajte bokom.
  10. Dajte 1/4 šálky cukru a citrónovej kôry do kuchynského robota a spracovávajte, kým cukor nezožltne a nerozvonia sa.
  11. Pridajte zvyšný cukor a niekoľkokrát premiešajte.
  12. V stolnom mixéri šľahajte krémový syr asi 5 sekúnd.
  13. Pridajte citrónový cukor, potom prepnite na stredný stupeň a šľahajte, kým nebude zmes krémová a hladká, asi 3 minúty.
  14. Znížte rýchlosť a pridávajte vajcia po 2.
  15. Pridajte citrónovú šťavu, vanilku a soľ a premiešajte.
  16. Pridajte smotanu a šľahajte, aby sa všetko spojilo, ďalších 5 sekúnd.
  17. Zmes nalejte do formy.
  18. Vložte formu do rúry a opatrne pridajte do pekáča toľko vody, aby dosahovala do polovice bokov formy.
  19. Pečte asi 55 až 60 minút.
  20. Hotový koláč nechajte 1 hodinu vychladnúť v rúre.
  21. Vyberte z pekáča, odstráňte fóliu z formy a preneste na mriežku.
  22. Po okrajoch formy prejdite malým odkrajovacím nožom a nechajte 2 hodiny odležať pri izbovej teplote.
  23. Pripravte si citrónový tvaroh.
  24. Citrónovú šťavu zahrejte v malom hrnci na strednom ohni, kým nebude horúca, ale nie vriaca.
  25. V malej miske rozšľahajte vajcia.
  26. Postupne zašľahajte cukor.
  27. Za stáleho šľahania pomaly nalejte horúcu citrónovú šťavu do vaječnej zmesi a potom zmes nalejte späť do hrnca.
  28. Pokračujte vo varení na strednom ohni za stáleho miešania, kým zmes nedosiahne 76 ° C.
  29. Vyberte hrniec z ohňa, pridajte maslo a šľahajte, kým sa nerozpustí.
  30. Vmiešajte smotanu, vanilku a soľ.
  31. Tvaroh nalejte do malej misy.
  32. Zakryte povrch tvarohu igelitom a dajte chladiť, kým ho nebudete potrebovať.
  33. Keď je cheesecake vychladnutý, prelejte ho ešte vo forme citrónovým tvarohom.
  34. Pevne zakryte igelitom a dajte do chladničky aspoň na 5 hodín.
Pokrájaný pečený cheesecake s citrónovým tvarohom.
www.tasteandtellblog.com

Napíšte komentár

E-mailová adresa nebude zverejnená a nebude uložená v žiadnej marketingovej databáze. Povinné polia sú označené *.