Pečený čokoládový cheesecake s kúskami malín

Pečený čokoládový cheesecake s kúskami malín

Tento recept na cheesecake z rúry bol inšpirovaný dvoma lahodnými dezertmi:čokoládovo-malinovou tortou a čokoládovým cheesecakom! Už ste niektorý z nich vyskúšali? To sú najlepšie sladké recepty, ktoré si musíte aspoň raz pripraviť aj vy. A skúste ich treba podľa nás!

Čo budeme potrebovať

Na kruste

  • 1 balenie Oreo sušienok
  • 115 g masla (rozpusteného)

Na cheesecake

  • 340 g polosladkej čokolády
  • 2 lyžičky kávy (môže byť instantné)
  • 680 g plnotučného smotanového syra
  • 200 g cukru kryštál
  • 70 g hnedého cukru
  • 2 a 1/2 polievkové lyžice kakaového prášku
  • 4 veľké vajcia
  • 2 žĺtky
  • 170 g hustej smotany
  • 2 lyžičky vanilkového extraktu
  • 120 gramov čerstvých malín

Na polevu

  • 230 g polosladkej čokolády
  • 280 g hustej smotany
  • 60 g masla

Na ozdobu

  • 120 g čerstvých malín
  • 220 ml čokoládovej omáčky
  • 1/2 lyžičky kakaového prášku

Postup

  • Predhrejte rúru na 180 °C.
  • Vymažte dno a boky tortovej formy. Vonkajšiu časť formy zabaľte do vrstiev odolnej hliníkovej fólie.
  • Vo veľkej mise zmiešajte drvené sušienky a rozpustené maslo, dobre premiešajte, aby sa všetko spojilo.
  • Zmes vtlačte na dno a mierne hore po stranách.
  • Korpus pečieme v predhriatej rúre 10 minút. Vyberte krustu z rúry a dajte bokom.
  • Znížte teplotu rúry na 160 stupňov.
  • Na vodnom kúpeli si rozpustite 340 g nasekanej čokolády a kávu.
  • Umixujte smotanový syr, oba cukry a kakaový prášok a vyšľahajte dohladka. Pridajte vajcia a žĺtky.
  • Pomaly pridávajte smotanu a vanilku, kým sa nespoja.
  • Nakoniec vmiešajte rozpustenú čokoládu.
  • Polovicu náplne nalejeme na čiastočne upečený korpus. Pridajte maliny. Potom navrch nalejte zostávajúcu náplň.
  • Formu vložte veľkého plechu. Umiestnite pekáč do predhriatej rúry a nalejte do plechu toľko horúcej vody, aby bola vo výške cca. 3 cm.
  • Cheesecake pečte vo vodnom kúpeli 1 hodinu a 10 minút, alebo kým stred koláča nestuhne, ale stále sa mierne chveje.
  • Po upečení vyberte koláč z vodného kúpeľa a opatrne uvoľnite fóliu a potom špičkou noža ihneď prejdite po stranách formy, aby horná časť nepopraskala.
  • Nechajte úplne vychladnúť vo forme a potom ho dajte vychladiť aspoň na 6 hodín do chladničky, než ho vyberiete z formy a nakrájate.
  • Na čokoládovú polevu si v horúcej smotane rozpustite nasekanú čokoládu.
  • Pridajte maslo a miešajte, kým sa maslo úplne nerozpustí. Na vychladnutý cheesecake nalejte polevu. Nechajte bokom, kým nestuhne, asi 1 hodinu.
  • Pri podávaní každý plátok tvarohového koláča polejte troškou čokoládovej omáčky, pridajte niekoľko malín a zľahka poprášte kakaovým práškom.

Malinový cheeseecake uchovávajte voľne zakrytý v chladničke po dobu až 5 dní.

Nádherný čokoládový koláč s celými malinami a práškovým cukrom.
Zdroj: thepolkadotter.com

Napíšte komentár

E-mailová adresa nebude zverejnená a nebude uložená v žiadnej marketingovej databáze. Povinné polia sú označené *.