Pečený hermelín s cestovinovým šalátom

Pečený hermelín s cestovinovým šalátom

Ak ste milovníci cestovín na akýkoľvek spôsob, toto je recept pre vás. Hermelín doslova rozpustený v rúre a zmiešaný s vašimi obľúbenými cestovinami, je niečo čo musíte okamžite vyskúšať.

Čo budeme potrebovať

  1. 1 hermelín
  2. 2 strúčiky cesnaku (nakrájaný na plátky)
  3. čerstvý rozmarín
  4. Soľ
  5. Korenie
  6. 60 ml olivového oleja
  7. 150 g nastrúhaného parmezánu
  8. 250 g cestovín
  9. 450 g baby špenátu

Postup

  1. Predhrejeme si rúru na 180 stupňov
  2. Hermelín umiestnime na plech vyložený papierom na pečenie
  3. Do stredu hermelínu vyrežeme koliesko
  4. Časť tejto kôry odlúpneme (kôru zjeme alebo vyhodíme, k receptu už nie je potrebné)
  5. Plátky cesnaku položíme navrch hermelínu a pokvapkáme olivovým olejom
  6. Povrch ešte posypeme čerstvým rozmarínom a korením
  7. Syr vložíme do rúry
  8. Pečieme ho približne 15 minút, kým nie je mäkký
  9. Medzitým si uvaríme cestoviny podľa návodu
  10. Keď sú cestoviny hotové, prisypeme k nim špenát
  11. Varíme cca 30 sekúnd a zlejeme
  12. K cestovinám pridajte zvyšný olivový olej a nastrúhaný parmezán
  13. Dochutíme korením a soľou
  14. Hermelín vyberieme z rúry
  15. Dáme ho do cestovín a spolu poriadne premiešame, kým sa cestoviny v syre neobalia
Zapečený hermelín so sušenými paradajkami a cestovinami v pekáčiku.
Zdroj: foodtalkdaily.com

Napíšte komentár

E-mailová adresa nebude zverejnená a nebude uložená v žiadnej marketingovej databáze. Povinné polia sú označené *.