Ak ste milovníci cestovín na akýkoľvek spôsob, toto je recept pre vás. Hermelín doslova rozpustený v rúre a zmiešaný s vašimi obľúbenými cestovinami, je niečo čo musíte okamžite vyskúšať.
Čo budeme potrebovať
- 1 hermelín
- 2 strúčiky cesnaku (nakrájaný na plátky)
- čerstvý rozmarín
- Soľ
- Korenie
- 60 ml olivového oleja
- 150 g nastrúhaného parmezánu
- 250 g cestovín
- 450 g baby špenátu
Postup
- Predhrejeme si rúru na 180 stupňov
- Hermelín umiestnime na plech vyložený papierom na pečenie
- Do stredu hermelínu vyrežeme koliesko
- Časť tejto kôry odlúpneme (kôru zjeme alebo vyhodíme, k receptu už nie je potrebné)
- Plátky cesnaku položíme navrch hermelínu a pokvapkáme olivovým olejom
- Povrch ešte posypeme čerstvým rozmarínom a korením
- Syr vložíme do rúry
- Pečieme ho približne 15 minút, kým nie je mäkký
- Medzitým si uvaríme cestoviny podľa návodu
- Keď sú cestoviny hotové, prisypeme k nim špenát
- Varíme cca 30 sekúnd a zlejeme
- K cestovinám pridajte zvyšný olivový olej a nastrúhaný parmezán
- Dochutíme korením a soľou
- Hermelín vyberieme z rúry
- Dáme ho do cestovín a spolu poriadne premiešame, kým sa cestoviny v syre neobalia