Pečený jahňací krk

Pečený jahňací krk

Upečte si celý jahňací krk s mrkvou, nakladanou cibuľkou a množstvom čerstvých byliniek, servírovaný na maslových fazuliach. Je to skutočná delikatesa!

INGREDIENCIA

  • 1 stredne veľký celý jahňací krk
  • 4 veľké mrkvy, olúpané a nakrájané na pomerne veľké kúsky
  • 6–8 nakladaných cibuliek, nakrájaných pozdĺžne na polovice
  • 2 celé strúčiky cesnaku, neolúpané
  • 2 vetvičky tymiánu
  • 1 vetvička rozmarínu
  • 2 bobkové listy (čerstvé, nesušené)
  • ½ šálky vody
  • soľ a čierne korenie
  • extra panenský olivový olej
  • 1 konzerva maslových fazule, scedených
  • veľká hrsť petržlenovej vňate, iba listy
  • 1 citrón
  • rukola, na podávanie

POSTUP

  1. Predhrejeme si rúru na 160 stupňov Celzia.
  2. Mrkvu a cibuľku dáme do veľkého pekáča s pokrievkou.
  3. Pridáme vetvičky tymiánu, rozmarínu, bobkové listy a cesnak, pokvapkáme zľahka olivovým olejom, osolíme a okoreníme.
  4. Rozohrejeme panvicu so silným dnom a pridáme trochu olivového oleja.
  5. Jahňací krk osolíme a opražíme na panvici.
  6. Osmahnutý krk položíme na zeleninu v pekáčiku, pridáme vodu, priklopíme a pomaly pečieme štyri hodiny.
  7. Jahňací krk by sa mal po štyroch hodinách rozplývať v ústach.
  8. Teraz vmiešame maslové fazule (niekoľko z nich roztlačte vidličkou) a pečieme odkryté ďalšie pol hodiny.
  9. Potom do zeleniny vytlačíme dužinu cesnaku, pokvapkáme ju citrónovou šťavou a ochutnáte, či potrebuje ešte soľ a korenie.
  10. Celý jahňací krk naservírujeme na fazuľu a posypeme nadrobno nasekanou petržlenovou vňaťou zmiešanou s jemne nastrúhanou citrónovou kôrou.
  11. Podávajte s pár lístkami rukoly dochutených citrónovou šťavou a troškou olivového oleja.
Jahňací krk s mrkvou, nakladanou cibuľkou a množstvom čerstvých byliniek, servírovaný na maslových fazuliach na tanieri s vidličkou. Vedľa je položená mištička s rukolou.
http://www.melkkos-merlot.co.za

Napíšte komentár

E-mailová adresa nebude zverejnená a nebude uložená v žiadnej marketingovej databáze. Povinné polia sú označené *.